Foto: Anders Wiklund / Scanpix
 Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Ericsson och Hedman ger klartecken till spel

Publicerad

Tre Kronors skadeläge ljusnar. De skadade backarna Jonathan Ericsson och Victor Hedman har gett klartecken för spel i VM-kvartsfinalen mot Tjeckien.

– Roligt att kunna ta i lite där ute, säger Ericsson.

– Jag ska vara med på isen till vilket pris som helst. Det ska inte vara några problem, säger Hedman.

Pär Mårts kommer att kunna använda sig av sju backar mot Tjeckien. Ett glatt besked, minst sagt.

Detroitbacken Jonathan Ericsson har inte kunnat spela sedan den första perioden mot Norge i VM-premiären den 4 maj. En crosschecking i ryggslutet skadade SI-leden (bäckenlederna), men efter massage, ström och akupunktur är Ericsson redo mot Tjeckien.

De senaste dagarnas isträning har gett positiva besked. Och i dag kunde han trycka till ordentligt på Tre Kronors träning.

– Det är klart, jag är inte direkt van vid något matchtempo eller träningar över huvud taget. Alla träningar här är bra träningar. Vi har matchvärmning i morgon också, säger Ericsson leende.

Ska ha specialskydd

Han kommer att ha känningar av sin skada men ett specialskydd ska hjälpa honom till spel.

Tampa Bay-backen Victor Hedman spelade inte sista perioden mot Lettland, och han besväras av en axelskada. En smäll förvärrade läget.

– Det var en blandning mellan att det inte var tillräckligt bra och en säkerhetsåtgärd med tanke på att vi ledde matchen och vi ville inte chansa, säger Hedman.

Har du haft problem länge?

– Det har varit under en längre tid. Det är klart att det inte är kul att inte vara hundraprocentig, men i morgon ska vi se till att det är så nära hundra det kan vara.

– Jag kör på de här tre matcherna så får man vila ett tag sen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag