Tre Kronor mot Slovakien i januari tidigare i år Foto: Olle Wande
Tre Kronor mot Slovakien i januari tidigare i år Foto: Olle Wande

EM i ishockey – snart är det en verklighet?

Publicerad

ISHOCKEY. Euro Hockey Tour kan komma att läggas ned efter nästa säsong.

I stället kan en EM-turnering med minst åtta nationer ersätta.

– Jag tror fansen tycker att det skulle slå lite högre om man spelade om ett EM, säger Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt.

Vid ett möte i Zürich i veckan tillsattes en arbetsgrupp som ska titta vidare på ett framtida EM för landslag. I gruppen sitter bland annat SHL:s vd Jörgen Lindgren.

Nuvarande Euro Hockey Tour kommer att spelas minst en säsong till. Det finns också en muntlig överenskommelse att den ska spelas säsongen 2017–2018.

– Men skulle vi hitta något bättre i den här EM-modellen så kan det hända att den kommer in redan då. Arbetshypotesen är dock att det blir två säsonger till med Euro Hockey Tour, berättar Boustedt.

"Finns olika modeller"

Sweden Hockey Games, som dammas av till nästa säsong efter två års uppehåll, kan bli kvar även om ett EM införs.

– Det finns olika modeller för ett EM. Vi kan ha en turnering i Sverige samtidigt som det spelas en i Ryssland, i nästa landslagsfönster har man en i Tjecken och en i Finland, och så korsar man över och byter lite motståndare, säger Boustedt.

Det finns flera olika förslag hur många nationer som skulle ingå, allt från åtta till 24 lag. Ett slutgiltigt förslag ska enligt planerna presenteras till Internationella ishockeyförbundets kongress under VM i Moskva i maj. Då kan också det slutgiltiga beslutet tas.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag