Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter tunga avbräcket: ”Kommer vara saknad”

Grönborg: "Tränar gärna en SHL-klubb"
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Efter att ha inlett VM med två raka förluster mot Danmark och Belarus tog Sverige en viktig 7-0 seger mot Schweiz. Nu jagar Tre Kronor en seger mot Tjeckien i jakten på en kvartsfinalplats. 

Samtigit får man klara sig utan nyckelbacken Nils Lundkvist som missar resten av turneringen. 

– Han har haft en stor roll hos oss så här långt så han kommer att vara saknad, säger förbundskapten Johan Garpenlöv inför matchen. 

Sverige besegrade Schweiz i tisdags och tog därmed sin första seger i årets VM-turnering. 

Samtidigt drabbades laget att ett tungt bakslag då Nils Lundkvist tvingades lämna isen och sedermera hela turneringen på grund av en skada.   

 – Han har haft en stor roll hos oss så här långt så han kommer att vara saknad. Men som det alltid är i turneringar, när det närmar sig slutet så kommer man få skador och då gäller det att man får in folk som kan ersätta dem och vi har folk som kan kliva upp och ta över den istiden, säger förbundskapen Johan Garpenlöv. 

”Vi är fullt medvetna”

Lawrence Pilut är en av backarna som får kliva fram nu när Lundkvist saknas.  

– Det är bara att vi blir tajtare som backar här i gruppen och kliver fram ännu mer.  Vi har bra kemi där bak så det känns som vi har killar som kan kliva fram, säger han. 

Efter den tuffa starten är Sverige nu i behov av att plocka poäng under de återstående matcherna av turneringen för att nå en kvartsfinal. 

– Vi är fullt medvetna om vad vi har framför oss. Men det förändrar inte i hur vi tänker i varje match och hur vi laddar upp. Vi tänker bara nästa match, nästa byte hela tiden. Jag tror att vi är fullt medvetna över allt som behövs göras det känns som om alla är redo för det, säger Lawrence Pilut. 

Blir det en extra press nu ?

– Det är hockey trots allt och misstag kommer att hända. Det handlar om att hålla ihop det i hela laget trots allt. Vi laddar och alla är riktigt taggade på att kliva in, säger Pilut. 

Förbundskapten Johan Garpenlöv: 

– Jag tror att även om vi inte hade hamnat i det här läget gäller det att ta en match i taget.

Har starten på turneringen förändrat hur ni tacklar de kommande matcherna? 

– Nu blir poängen viktigare som att vi startade met två förluster men jag har ju gjort några VM innan och ofta kommer det ner till att man måste vinna den sista matchen i gruppen för att ta sig till kvartsfinal, säger Garpenlöv.