Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Edler avstängd - då
är Elias Fälth redo

Publicerad

Alexander Edler missar resten av VM.

Då lär Elias Fälth få komma in i turneringen igen.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, och jag kommer att vara mer taggad än någon annan, säger Fälth.

Alexander Edler stängs av resterande två VM-matcher för sin knätackling på Kanadas Eric Staal.

– Det betyder mycket. Han är vår förste straffläggare till och med. Han är duktig i spelet både offensivt och defensivt. Det är klart att vi orkar inte gå varje match i 33 minuter på för många backar, säger Pär Mårts.

"Det är en dröm"

Efter Edlers matchstraff gick Sverige på fem backar resten av Kanadamatchen. Men enligt Mårts är det sannolikt att Elias Fälth nu får chansen att komma in. Något som Fälth ser fram emot – även om gärna sett att Edler inte blivit avstängd.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, och jag kommer att vara mer taggad än någon annan. Men vi behöver Alexander Edler, han är en extremt bra hockeyspelare, säger Fälth och fortsätter:

– Jag har ju gått från mycket speltid till inget alls. Det är tufft, man vill ju vara med och bidra. Samtidigt tycker jag att grabbarna gjorde en väldigt bra insats mot Kanada, och jag fick ju ändå vara med och njuta.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag