Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömtillskott för Sverige – stjärnorna klara för VM

Foto: CHRIS BROWN/CSM/REX / CHRIS BROWN/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS / STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS REX FEATURES

Rikard Grönborg har fått ännu ett NHL-proffs att ansluta till VM-truppen. 

Den här gången är det storbacken Oliver Ekman-Larsson som gett grönt ljus, hävdar NHL-skribenten Sebastian Norén. 

Rikard Grönborg har en fin statistik när det gäller att få stjärnor från NHL att ställa upp för Tre Kronor i VM. Förra mästerskapet fick han ja från totalt 20 NHL-spelare – och vad som sedan följde var en obetingad succé.

Tre Kronor förlorade inte en enda match och fixade VM-guld för andra året i följd. Nu håller Grönborg på att montera en ny stjärnfylld trupp.

Ekman-Larsson till VM

Det senaste tillskottet är Oliver Ekman-Larsson, som har spelat i båda guldturneringarna för Grönborg. Uppgifterna kommer från Sebastian Norén, skribent för NHL Sverige. 

Ekman-Larsson har spelat sex VM och kan bli historisk genom att ta tre raka guld. Han stod för 44 poäng från sin backposition, men hans säsong tog slut i förtid när Arizona Coyotes slutade i förtid. 

Jesper Bratt klar för VM

SVT berättar under tisdagsmorgonen att även Jesper Bratt är klar för truppen. Han kommer att göra sin landslagsdebut i VM. 

20-åringen, som under förra året gjorde braksuccé i New Jersey Devils, har delvis varit skadad den här säsongen, men ändå gjort 33 poäng på 51 matcher.

Sedan tidigare har det rapporterats om att Elias Pettersson (Vancouver Canucks), Jacob Markström (Vancouver Canucks), Erik Gustafsson (Chicago Blackhawks), Marcus Krüger (Chicago Blackhawks), Adam Larsson (Edmonton Oilers), Robert Hägg (Philadelphia Flyers), Oskar Lindblom (Philadelphia Flyers) samt bröderna Adrian och Mario Kempe (Los Angeles Kings respektive Arizona Coyotes) också är klara för Tre Kronor.

https://twitter.com/SebNoren/status/1117886492154769410?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1117886492154769410&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.hockeysverige.se%2F2019%2F04%2F16%2Fgronborgs-gladjebesked-ekman-larsson-kommer-till-vm%2F

Tre Kronors matcher i gruppspelet

10/5: Tjeckien

12/5: Italien

13/5: Norge

16/5: Österrike

18/5: Schweiz

20/5: Lettland

21/5: Ryssland