Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Reste 27 timmar – gjorde mål direkt

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

BRATISLAVA/STOCKHOLM. Han reste i 27 timmar för att komma till VM.

Då behövde Alexander Wennberg bara 39 sekunder på sig att göra 1-0 för Sverige mot Norge.

– Det här är den ”Alex” jag känner igen, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

– Jag kan inte ens förklara det, säger Wennberg om sin målsuccé.

Efter 34 sekunder gjorde Alexander Wennberg sitt första byte för Tre Kronor bredvid Patric Hörnqvist och Elias Pettersson.

Bara fem sekunder senare satt pucken i nät, inskickat av Wennberg själv.

Wennberg, som enligt egen utsago reste i 27 timmar för att ansluta till VM i Bratislava, petade ner Elias Pettersson till andrakedjan och tog i stället plats som center i förstakedjan.

– Det gick ju bra, det var skönt att få det att lossa direkt för egen del och hänga dit. Sen tycker jag vi spelar två riktigt bra perioder och för våran del i kedjan så kändes det som det fanns kemi direkt, säger Wennberg om målet och nya kedjan.

”Det är den Alex jag känner igen”

Och succén fortsatte för Wennberg som gjorde fyra poäng när Tre Kronor manglade Norge med 9-1. På hela säsongen i NHL gjorde han två mål, men här i VM blev det alltså lika många mål på mindre än två perioder:

– Det är svårt att förklara hur det funkar ibland, men det är riktigt bra spelare man spelar med här. Jag kan inte ens förklara det själv men det är bara att njuta av det.

Förklara kemin i kedjan, det stämde ju direkt för er?

– Jag tycker vi kompletterar varandra bra, Nyllet är bra med puck och ”Bengan” är bra framför mål och ger oss ytor. Man kände på en gång att det kändes, säger han och avslutar:

– Jag åkte hit för att vinna guld och spela hockey så det är kul att vara här.

Förbundskapten Rikard Grönborg hyllade Wennbergs intåg.

– Jättekul så klart, det här är den ”Alex” jag känner igen. Jag har haft förmånen att jobba med honom flera mästerskap, jag tycker han står för en hel del spets, säger Grönborg och fortsätter med att förklara varför han tror det stämmer så bra i Tre Kronor efter svaga säsongen i NHL.

– Det kan vara skönt att komma ifrån sin hemmamiljö där han spelar varje dag, det känns som de trivs väldigt bra i omklädningsrummet och får energi av det. Sen är han nog lite revanschsugen att komma in och visa vad han kan och det är positivt för oss.