Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Drömmål av Axelsson – när Tre Kronor vann

Publicerad

Sverige har spelat årets första match i Karjala Cup. Tre Kronor mötte Tjeckien i en jämn fajt – som man till slut gick segrande ur.

En drömstart för Tre Kronor.

Karjala Cup är säsongens första delturnering i Euro Hockey Tour och ett ypperligt tillfälle för spelare från från SHL att slå sig in i det kommande OS-laget. En av spelarna som tog chansen i den inledande matchen mot Tjeckien var Dick Axelsson. Färjestadsspelaren avgjorde mötet med två mål i tredje perioden. 

Inför den sista perioden var ställningen i matchen 3-3. Då hade Dennis Everberg, Oscar Möller och Joakim Lindström målat för Sverige. Den sistnämnde satte ett snyggt handledsskott i Power play.

– Det där har vi sett förr. Joakim Lindström kan även göra det i Tre Kronor-tröjan, säger C Mores kommentator Lena Sundqvist.

Sanny Lindström: "Våldsamt vackert"

I tredje perioden tog Dick Axelsson över showen. Axelsson satte 4-3 i ett powerplay. Sverige kombinationsspelade smart fram till en fristående Dick Axelsson – som framför öppet mål inte gjorde några misstag.

Med två minuter kvar fick samme Axelsson pucken i offensiv zon. Med hjälp av André Petersson spelade han sig återigen fram till öppet mål och kunde sätta 5-3.

– Våldsamt läckert, våldsamt läckert, säger C Mores expert Sanny Lindström.

Grönborg: "Tjeckerna passar oss inte bra"

Huvudpersonen själv var självkritisk.

– Ja, jag är som bäst framför öppet mål, säger Dick Axelsson till C More. 

– Det är mycket tillfälligheter och jag har tur där ute.  Men jag var bra två gånger.

Rickard Grönborg var nöjd med insatsen i Euro Hockey Tours första match. Speciellt mot ett motstånd som Tjeckien.

– Jag är glad. Vi mötte tjeckerna fyra gånger förra året och vann bara en. Det här motståndet passar oss inte bra, säger förbundskapten Rickard Grönborg till C More.

LÄS MER: OS-hockeyn – tv-tider, spelschema och grupper.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag