Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ ANDREAS PRANTER / GEPA PICTURES BILDBYRÅNFoto: GEPA PICTURES/ ANDREAS PRANTER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
 Foto: GEPA PICTURES/ ANDREAS PRANTER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Dramat: Tre Kronors svar om läggmatch

Publicerad

KÖPENHAMN. Finland eller Danmark i en kvartsfinal.

Det valet kan Tre Kronor komma att ställas inför i matchen mot Ryssland.

Men stjärnorna slår ifrån sig snacket om att lägga sig för att få lättare motstånd.

– I en sån här turnering måste du vinna över alla lag så vi har inga tankar på det, säger Oliver Ekman-Larsson.

Tre Kronor har gruppsegern i sina egna händer inför avslutningen och den indirekta gruppfinalen mot Ryssland. Två poäng eller fler och Tre Kronor vinner gruppen.

Samtidigt har det i den andra gruppen som spelas i Herning utvecklats ett något oväntat dramatiskt scenario då Finland trots utklassningssegern mot Kanada riskerar att sluta fyra i sin grupp efter de två chockförlusterna mot Danmark och Tyskland. 

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler

 

Och hemmanationen Danmark kan vid vinst mot Lettland i den sista matchen - samtidigt som Finland förlorar mot gruppettan USA - komma att sluta trea i gruppen. Det skulle betyda att Tre Kronor om de förlorar mot Ryssland i så fall får möta Danmark i kvartsfinalen - och slipper Finland.

"Vi går alltid för vinst"

Men Tre Kronors stjärnor vägrar ens lägga orden läggmatch i sina munnar.

Efter segern mot Schweiz slår de ifrån sig de tankarna och menar att de kommer göra allt för att vinna gruppen och därefter ta sig an vilket motstånd det än blir.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018

 

Kan ni få tankar om att "förlora medvetet" för att få enklare motstånd?

– Nej, det har vi aldrig gjort. Vi går alltid för vinst. Det är det enda som gäller, säger Mikael Backlund.

Vidare fortsätter Oliver Ekman-Larsson på samma spår.

– I en sån här turnering måste du vinna över alla lag så vi har inga tankar på det.

Viktigt att vinna gruppen?

– Ja, det tycker jag. Vi måste förstå att det är en viktig match på tisdag.

 

LÄS MER: Ekman Larsson om stjärnan: ”Har något emot mig” 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag