Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Det kan stoppa svenska stjärnan från spel i VM

Publicerad

Mattias Ekholm har tackat ja till hockey-VM.

Men en detalj måste lösas innan NHL-stjärnan kan ansluta till Tre Kronor i Danmark: 

Nyfödde sonen William måste få ett pass.

Nashville Predators åkte oväntat ut ur Stanley Cup-slutspelet mot Winnipeg Jets.

Och lagets tre svenska stjärnor är nu klara för spel med Tre Kronor i hockey-VM. Mattias Ekholm bekräftar för SportExpressen:

– Jag tog beslutet nu att jag också kommer. Det känns kul med det starka lag de har, säger Mattias Ekholm.

Men det hela är inte helt klart ännu.

I Viasats sändning avslöjar programledaren Niklas Jihde en detalj som återstår innan Ekholm och sambon Ida Björnstad kan sätta sig på flyget till Europa.

Jihde läser högt ur ett sms från Ekholm:

– Detaljer återstår som alltid... men går allt som det ska får vi Williams (nyfödde sonen) pass i morgon och då ska det vara grönt.

 

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

Flickvännen avslöjade VM-nyheten

Förutom Ekholm har även Viktor Arvidsson och Filip Forsberg meddelat att de tackar ja till spel med Tre Kronor i VM.

"Blir VM om läkartestet går igenom”, skriver Forsberg i ett sms. 

Filip Forsbergs flickvän Jennifer Persson, som har podcasten "Jag är ingen hockeyfru" tillsammans med Ida Björnstad, skriver på Twitter:

”Så på söndag åker vi alltså till Danmark. Tjoho VM här kommer vi.”

 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

LÄS MER: Hockey-VM – matcher och tv-tider i dag.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag