Rikard Grönborg Foto: JOEL MARKLUNDRikard Grönborg Foto: JOEL MARKLUND
Rikard Grönborg Foto: JOEL MARKLUND
Foto: PETER SCHNEIDER / EPA / TTFoto: PETER SCHNEIDER / EPA / TT
 Foto: PETER SCHNEIDER / EPA / TT
Foto: JOEL MARKLUNDFoto: JOEL MARKLUND
 Foto: JOEL MARKLUND

"Det är oxfilé – det måste man ha för att gå långt"

Publicerad

PARIS/STOCKHOLM. William Nylander har efter Nicklas Bäckströms ankomst gjort stor succé.

I går kom ännu ett drömmål från den unga stjärnspelarens klubba.

Då valde förbundskapten Rikard Grönborg att jämföra målet med något... oväntat.

– Jag brukar kalla det oxfilé-spel, det är oxfilé och det måste man ha för att gå långt.

I går kom värmen till Sverige efter en vår i kylans frostiga grepp.

Med värmen brukar också många grillentusiaster leta fram sina respektive grillar – och även om Rikard Grönborg befinner sig i franska Paris så verkar han längta hem till grillen, och kanske en saftig bit oxfilé.

För när han efter segern i gårdagens kvartsfinal skulle beskriva William Nylanders mål så kom en oväntad jämförelse från förbundskaptenen.

– Det är världsklass. Det är inte bara hans avslut men passningen från Oliver Ekman Larsson också. Jag brukar kalla det oxfilé-spel. Det är oxfilé och det måste man ha för att gå långt. Henke gjorde en räddning i slutet som också var oxfilé. Sen behöver man pytt i panna också när man går på presskonferensen efter matchen också.

Nylander om målet: "Grym passning av Oliver"

Nylander, som i går gjorde sitt sjätte mål och sin sjätte assist (tolv poäng totalt), har nu klivit upp till en tredjeplats i den totala poängligan - och de flesta av målen har hållit en fantastiskt hög nivå, drömmål.

– Det var en grym passning av Oliver som öppnade upp hela situationen. Skönt att kunna hänga dit den.

Du hade lite bagage där på ryggen?

– Det var bara att hänga in den mellan benen på honom, det var skönt att den gick in. Kul.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag