Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är bara att börja skotträna”

Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

Två förluster och massor med missade målchanser. 

Då är Jonathan Dahlén tydlig: 

– Jag måste skotträna, säger 22-åringen. 

Tre Kronor inledde Karjala Cup med en förlust mot Tjeckien i torsdags med 3-1. Under lördagseftermiddagen var det dags att ta sig an det ryska U20-landslaget. Anton Wedin gav Sverige ledningen i den tredje perioden och en seger såg länge inom räckhåll. Men efter en försvarsmiss kvitterade Ryssland och tog matchen till straffar. Väl där missade Wedin sista straffet och Tre Kronor åkte på andra raka förlusten. 

– Den här matchen spelar vi mycket bättre än vad vi gjorde i förra. Men det är i sista delen vi misslyckas, målskyttet, sade förbundskapten Johan Garpenlöv. 

Landslagsdebutanten Jonathan Dahlén är inne på samma spår som Garpenlöv. 22-åringen tycker att Sverige har saknat skärpan framför målet. 

– Jag tycker att den här matchen (mot Ryssland) är en match vi borde vinna. Vi har klart fler målchanser men vi måste göra mål. Även defensiven tycker jag var bra. 

Vad säger du om de två matcherna som har varit? 

– Mot Ryssland är det ett steg framåt, men jag tror att alla vi hatar att förlora, säger Dahlén. 

Norlinder plockades av efter smällen

I Timrå-tröjan har forwarden öst in poäng. Förra säsongen blev det 82 poäng (38 mål och 44 assist) och den här säsongen har det blivit 19 poäng (sju mål och tolv assist) på åtta matcher. Men han väntar fortfarande på sitt första mål med Tre Kronor. 

– Jag har fått många lägen de senaste två matcherna och är besviken att jag inte sätter puckarna i mål. Det är bara att börja skotträna, säger Jonathan Dahlén. 

Utöver förlusten senast så utgick Mattias Norlinder skadad. Han lämnade båset efter att ha fått en smäll mot axeln i den tredje perioden. Det är i nuläget oklart om han spelar mot Finland. 

– Han fick en smäll mot överkroppen och togs av som en försiktighetsåtgärd, meddelar landslagsläkaren Jonas Kalman under söndagskvällen.