Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dennis Everberg slår tillbaka mot Jonas Bergqvist

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Tre Kronor stod för ett fiasko när laget åkte ur mot Lettland i kvartsfinalen i VM. 

Då sågades det svenska laget av landslagsikonen Jonas Bergqvist som bland annat kallade spelarna för ”skitungar”. 

Nu svarar forwarden Dennis Everberg. 

– Jag ställer upp på min fritid och är i väg från mina barn hemma, säger han till HD

Tre Kronors VM-äventyr tog slut under torsdagen efter en överraskande förlust mot Lettland med 1–3. Landslagsikonen Jonas Bergqvist var inte nådig med sig sin kritik mot det svenska laget efter chocknederlaget mot hemmanationen. 

– Spelarna åker dit och tror att det är så jäkla lätt att möta och vinna mot mindre hockeynationer, och så möter man ett lag i Lettland som visar fullständig passion inför en fullsatt arena – då klarar man inte av det, sa Bergqvist och fortsatte. 

– Jävla skitungar kan jag känna då. Ni fick er chans men tog den inte. Tyck inte synd om er själva utan lär er av misstaget tills nästa gång. Nu är måttet rågat, nu har vi missat för många gånger, skärp er. 

Everberg svarar på Bergqvists sågning

Dennis Everberg var en av spelarna i svenska laget. Nu svarar Rögle-spelaren på Bergqvists mindre smickrande ord. 

– I första hand tänker jag att det var något han skrev i stundens hetta, men jag blir irriterad, säger han till Helsingborgs Dagblad och fortsätter: 

– Jag har varit borta i åtta veckor från min familj och inte fått ett öre för besväret. Vad fan är det, om inte passion för landslaget? Jag ställer upp på min fritid och är i väg från mina barn hemma. Jag vet inte varför man gör det, om inte just för passionen.

Tre Kronor slutade tvåa i sin grupp efter bland annat vinst mot Finland, men förlust mot USA i gruppspelet. Sverige har inte vunnit en medalj i ett hockeymästerskap sedan VM-guldet 2018.