Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De är Junior-VM:s 15 största stjärnor

Eeli Tolvanen.
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN
Erik Brännström.
Foto: BOB FRID / BILDBYRÅN
Jack Hughes.
Foto: RICH LAM / BILDBYRÅN
Filip Zadina.
Foto: RICH LAM / BILDBYRÅN

Premiären av JVM är bara ett par dagar bort.

SportExpressen har rankat de 15 största stjärnorna i mästerskapet.

På listan tar bara en blågul talang plats. 

15) Philipp Kurashev, Schweiz

Klubb: Quebec Ramparts, QMJHL. (Draftad av Chicago Blackhawks).

Schweiz stora stjärna och offensiva härförare. Har spelat i Nordamerika de tre senaste säsongerna och öst in poäng klubblaget. Fanns med i JVM redan förra vintern och gjorde då tre poäng på fem matcher. 

14) Vitali Kravtsov, Ryssland

Klubb: Traktor Chelyabinsk, KHL. (New York Rangers)

Snittar högre än en halv poäng per match i världens näst bästa liga, KHL. Spelar i en framskjuten roll i klubblaget Chelyabinsk och är Rysslands stjärnspelare i detta mästerskap. 

13) Aleksi Heponiemi, Finland

Klubb: Kärpät, Liiga. (Florida Panthers)

Gjorde  två mål i JVM för ett år sedan, och är en av anledningarna till att Finland är en av förhandsfavoriterna inför årets upplaga. Väldigt vass skridskoåkare som är en ständig fara för motståndet i offensiv zon.

12) Erik Brännström, Sverige

Klubb: Chicago Wolves, AHL. (Vegas Golden Knights)

Juniorkronornas absolut viktigaste spelare. Fanns med och tog silver för ett år sedan, men fick då stå i skymundan bakom Rasmus Dahlin. Nu är det Brännström som är stjärnan. En offensivt skicklig back som har väldigt bra spelsinne.

11) Cody Glass, Kanada

Klubb: Portland Winterhawks, WHL. (Vegas Golden Knights)

Är tillsammans med Erik Brännström en stor del i Vegas framtid. Draftades som sexa av klubben 2017. Har under den gångna hösten öst in poäng i WHL där han gjort 54 poäng på 26 matcher. Otroligt spelskicklig center.

10) Filip Zadina, Tjeckien

Klubb: Grand Rapids Griffins, AHL. (Detroit Red Wings)

Är en av klassikerlaget Detroit Red Wings stora framtidsnamn, och en spelare klubben och fansen hoppas mycket på. Snittade ett mål per match i JVM i förra upplagan, och är en forward som Tjeckien kommer att använda i alla spelformer.  

9) Henri Jokiharju, Finland

Klubb: Rockford Icehogs, AHL. (Chicago Blackhawks)

Har spelat i NHL under hela säsongen och noterats för 11 poäng på 32 matcher. Lånades motvilligt ut av klubben då Moras tidigare tränare Jeremy Colliton (nu huvudtränare i Blackhawks) ansåg det viktigt för Jokiharju att spela JVM. 

8) Kaapo Kakko, Finland

Klubb: TPS, Liiga. (Odraftad)

Tippas gå tvåa i sommarens draft och är en av många supertalanger Finland fått fram de senaste åren. Född 2001 men kommer ändå vara en avgörande spelare för Finland. Teknisk och svårläst forward med fantastiskt spelsinne.

7) Maxime Comtois, Kanada.

Klubb: Drummondville Voltiguers, QMJHL. (Anaheim Ducks)

Fick inleda säsongen i NHL och gjorde succé i Anaheim med 7 poäng på 10 matcher innan han skickades ned. Storväxt forward med mycket swag i spelet, oväntat bra skridskoåkning.

6) Martin Necas, Tjeckien

Klubb: Charlotte Checkers, AHL. (Carolina Hurricanes)

Har under säsongen fått sju matcher i NH med Carolina Hurricanes, som han draftades av redan i första rundan 2017. En supertalang som förra säsongen gjorde 11 poäng i JVM och sedan även fick vara med i VM i maj, och där blev det 5 poäng på 7 matcher. 

5) Alexis Lafreniere, Kanada

Klubb: Rimouski Oceanic, QMJHL. (Odraftad)

Är en av Kanadas största talanger, i en ocean av talanger. Född sent 2001 och inte aktuell för sommarens draft, men däremot redan nu favorit att gå etta vid nästa sommars draft. Är ensam värd entrépengen. 

4) Jack Hughes, USA.

Klubb: U.S National U18, USDP. (Odraftad)

Är "årets Rasmus Dahlin". Det vill säga, den som allas ögon kommer att vara riktade mot. Varför? Hughes är stor favorit till att gå etta i sommarens draft och en spelare som får det att fuktas i mungiporna på NHL-bossar runt om i Nordamerika. 

3) Evan Bouchard, Kanada

Klubb: London Knights, OHL. (Edmonton Oilers)

Edmonton Oilers har de senaste åren blivit utskrattade för sina dåliga affärer vilket har gett problem mot lönetaket. Det har gjort att backuppsättningen i Oilers inte håller för att kunna utmana om Stanley Cup. Evan Bouchard är spelaren som kan förändra det, och backen har fått göra sju matcher i höst. Otroligt spelskicklig.

2) Quinn Hughes, USA

Klubb: University of Michigan, NCAA. (Vancouver Canucks)

Elias Petterssons framtida lekkamrat och en back med strålande potential. Snabb, spelskicklig, smart och ett bra skott. Storebror Hughes har det mesta som en modern ishockeyspelare behöver, och var redan förra säsongen fantastisk att titta på. Spelade då såväl JVM som VM för USA. 

1) Eeli Tolvanen, Finland

Klubb: Milwaukee Admirals, AHL. (Nashville Predators)

Tolvanens fjolårssäsong var... sjuk. Spelade totalt 99 matcher utspritt över bland annat NHL, KHL, OS, JVM och VM. Är det här mästerskapets absolut bästa spelare på förhand och kan bli den spelare för Finland som Patrik Laine var när de vann JVM-guld 15/16. Känns egentligen för bra för att ens vara med. Herregud, Finland. Hur ska det här sluta?

LÄS MER: GUIDE: Här är är allt du behöver veta om årets JVM

LÄS MER: JVM 2018/19 – alla tv-tider i TV4 och SVT