Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNFoto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
 Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNFoto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
 Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Dahléns VM-dröm i kras: "Det går inte"

Publicerad

Efter att ha burit Timrå till SHL flög Jonathan Dahlén till Nordamerika.

Nya utmaningen: Spel i AHL-slutspelet.

Men drömmen om spel i stundande VM förblir med största sannolikhet just en dröm.

– Som jag har förstått det går inte det, säger han till Hockeypuls. 

Tanken var att Jonathan Dahlén skulle inleda säsongen i Vancouver Canucks farmarlag Utica Comets. Men 20-åringen drabbades av körtelfeber, rasade i vikt och valde att åka hem till Sverige och Timrå för att bygga upp sig.

Hur det slutade?

– Vi har 24 hjältar som krigar för varandra. Hela laget har gjort det här tillsammans. Jag är så stolt över grabbarna, sa Jonathan Dahlén till C More efter att ha skjutit Timrå till SHL för en dryg vecka sen.

Förbundskapten Rikard Grönborg har haft med Dahlén i sina tankar inför stundande hockey-VM (som avgörs i maj) men ser ut att få klara sig utan forwarden.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

Dahléns löfte till fansen: "Kommer tillbaka"

Dahlén är nämligen på plats i Nordamerika för spel i AHL-laget Utica Comets, lagom till slutspelet börjar.

Inte ens om laget åker ur slutspelet i ett tidigt skede ser det ut som att Dahlén kan ansluta till Tre Kronor under turneringen i Danmark.

– Under kvalet hade jag inte kollat mailen så mycket, men efteråt såg jag att det hade kommit en del från Vancouver. Sedan ringde agenten och det blev klart att jag skulle åka över, säger han till Hockeypuls. 

Angående VM-drömmen:

– Som jag har förstått det går inte det ( vara med i VM), men jag är inte säker på hur reglerna är. Nu är det bara köra på här och hoppas det räcker så långt som möjligt.

Samtidigt kommer han med ett löfte som lär få samtliga Timråfans att jubla.

– Du måste skriva att jag kommer spela i Timrå igen någon gång i livet, så kommer det bli. När vet man aldrig, men jag kommer spela i Timrå igen. Och jag är övertygad om att de kommer göra ett bra år i SHL nästa säsong, säger Jonathan Dahlén.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag