Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brorsan om succén: "Jag är otroligt stolt"

Emil Pettersson.
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Elias Pettersson.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

BUFFALO. Emil Pettersson bröt mitt under förra säsongen upp med Skellefteå AIK.

Efter det hamnade Ånge-sonen i Växjö Lakers där det blev succé.

I år är det lillebror Elias som återfinns i Växjö - och gör än större succé

– Jag är otroligt stolt och jag är säker på att han kommer spela i NHL nästa år, säger Emil.

I kväll inleddes Sveriges JVM-äventyr för året med nykomlingen Vitryssland på andra sidan isen och i årets trupp är det Elias Petterson som är en av de stora stjärnorna.

Och vid kvällens premiär fick han stöd från familjen som flygit över Atlanten för att följa Elias JVM-resa, tillsammans med storebror Emil som till vardags spelar i AHL med Milwaukee Admirals men som i kväll hade ledigt och kunde åka till Buffalo för att se matchen. 

Och brorsans framfart i SHL har han kunnat följa under hösten.

– Jag brukar kolla nästan varje match med Växjö och Elias har ju varit… Rätt så bra.

Trodde du ärligt att det skulle gå SÅ bra för honom redan i år?

– Jag visste att det skulle gå bra för honom och att han skulle spela i powerplay och få in en del poäng, det var jag säker på. Men att han skulle göra så här många poäng det trodde jag inte, säger han och fortsätter:

– Jag läste text från The Sun där det stod att de visste att han var en bra hockeyspelare, men att de sett att han varit bra i defensiv zon och så där också. Det är kul att de ser det för det har jag vetat om länge. Det är kul att det inte bara är det offensiva som han uppmärksammas för, för han är väldigt komplett. Man skulle slänga in honom med en minut kvar och försvara sin ledning för han är väldigt smart.

"Jag är otroligt stolt"

Såväl Emil som Elias har gjort succé i SHL med Växjö Lakers - och Emil som lämnade Växjö inför årets säsongen har följt Elias framfart med stolthet.

– Det är ju sjukt roligt. Det är ganska många i laget som frågat om honom också och tycker det är rätt häftigt. Jag är otroligt stolt.

Och nästa år spelar han i NHL?

– Ja, jag är ganska säker på att han kommer spela i NHL nästa år. Visst, det kan vara bra med ett år till i SHL och bygga på sig muskler och så. Men en kille som har gjort 35 poäng i SHL… Då är ju det nästa naturliga steget att spela i NHL, och Canucks ska ju göra ett skifte nu och börja bygga nytt så det är ett bra läge för honom.

Tillsammans med Brock Boeser och Jonathan Dahlén i en kedja?

– Skulle de tre funka tillsammans så har de nog förstakedjan klar i x antal år framöver.

Emil om Elias relation till media: "Mognadssak"

Vid en intervju med SportExpressen inför JVM sade Elias Pettersson att han inte tyckte om att bli intervjuad men att han gjorde det för att det "var hans jobb". 

Har Elias alltid varit skeptisk till att göra intervjuer?

– Njae... Det är nog mer att han är blyg av sig. Jag vet att det inte är så att han inte tycker om media, eller att han vill vara otrevlig. Men alla är ju olika och även fast vi är bröder så är vi olika på det planet. Jag är lite mer utåtriktad och han är lite mer blyg och försiktig av sig. Då blir det nog automatiskt att han blir blyg mot media också, säger Emil och fortsätter:

– Sen är det ju en mognadssak också, man får ju tänka på att han bara är 19 år. Det kommer ju bli mer naturligt för honom att snacka mer. 


LÄS OCKSÅ: "Han var så tråkig att jag blev full i skratt"