Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRŁNFoto: Nils Jakobsson / BILDBYRŁN
 Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRŁN
Matchvinnaren, Jacob Olofsson. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRŁNMatchvinnaren, Jacob Olofsson. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRŁN
Matchvinnaren, Jacob Olofsson. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRŁN

Brons till Sverige i den klassiska turneringen

Publicerad

Småkronorna glänste i gruppspelet av Ivan Hlinks minnesturnering - men förlorade mot Kanada i semifinalen. I dag fick man revansch för det när Ryssland besegrades i bronsmatchen.

Timrå IK:s Jacob Olofsson avgjorde i förlängningen.

Det var Sveriges sjunde medalj de tio senaste säsongerna.

I onsdags spelade Småkronorna sin avslutande gruppspelsmatch i Ivan Hlinkas minnesturnering - och när gruppspelet summerades så hade Sverige vunnit sin grupp i överlägsen stil. 

Det efter tre raka segrar och en förkrossande målskillnad, 17-6.

Vid fredagens semifinal mot Kanada grusades dock gulddrömmarna när Kanada var för starka, och besegrade Småkronorna med 4-1.

I dag kom förbundskapten Torgny Bendelins svenska U18-landslag att spela bronsmatch i den klassiska turneringen för juniorer, och där fick man revansch för semifinaluttåget. 

Ryssland kvitterade sent

Efter att Ryssland kvitterat till 3-3 med mindre än halvminuten kvar av matchen så gick det till förlängning, och där kunde Småkronorna till slut dra det längsta strået då Jacob Olofsson petade in avgörandet efter en tilltrasslad situation framför målet. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag