Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bröderna Sedin tackar nej till VM

Foto: Darryl Dyck
Foto: Joel Marklund

Vancouver ur slutspelet och många hoppades på att få se tvillingarna Sedin i VM.

Nu är hoppet ute.

Bröderna Sedin tackar nej till VM.

– Både jag och Henrik har tackat nej till VM på grund av skada, säger Daniel Sedin till SportExpressen.

Vancouver Canucks fick se sig besegrade av Calgary Flames i den västra NHL konferensens kvartsfinaler av Calgary Flames med 4–2 i matcher.

Direkt efter slutsignalen väcktes de svenska supportrarnas drömmar om att bröderna Sedin, som var stora segerorganisatörer vid guldet 2013, skulle ansluta till Tre Kronor när VM i Prag drar i gång 1 maj.

Nu krossas de svenska supportrarnas drömmar.

Tvillingarna tackar nej till VM på grund av skadebekymmer.

– Både jag och Henrik har tackat nej till VM på grund av skada. Vi har meddelat Pär Mårts, säger Daniel Sedin till SportExpressen.

Spelade alla matcher

Sedinarna spelade alla 82 grundseriematcher för Vancouver samt de fem matcher i slutspelet som Canucks deltog i innan äventyret och drömmarna om att få lyfta Stanley Cup dog efter att Calgary visat sig vara för starka.

Bröderna stod för totalt 149 poäng tillsammans under grundserien där Daniel var bäst med sina 76. I slutspelet blev det tre poäng vardera på fem matcher.

Stora guldhjältar

När Sverige vann VM-guld på hemmaplan anslöt tvillingarna till turneringen sent, men var trots det starkt bidragande till guldet.

På fyra matcher vardera gjorde Daniel och Henrik sex respektive nio poäng.

De 34-åriga tvillingarna har nu tre säsonger kvar på sina kontrakt i Vancouver. Kontrakt som är värda sju miljoner dollar, motsvarande drygt 60,4 miljoner svenska kronor, per år.

De svenska supportrarna får nu fortsätta att hoppas på fler NHL-förstärkningar till Tre Kronor innan VM-turneringen ska avgöras i den tjeckiska huvudstaden.