Foto: Darryl Dyck
 Foto: Darryl Dyck

Bröderna Sedin kommer till VM

Publicerad

LOS ANGELES. Tvillingarna Sedin lämnar glädjebeskedet via SportExpressen.

- Vi kommer till VM!
Beskedet bekräftades senare av Tre Kronors general manager Tommy Boustedt i TV4.

Daniel och Henrik Sedin ser fram emot att dra på sg landslagströjan igen.

- VM på hemmaplan är en höjdare, vi ser verkligen fram emot att få spela i Tre Kronor igen, säger Danne.

Natten till onsdagen åkte de ur Stanley Cup med Canucks efter fyra raka förluster mot San Jose.

- Tungt naturligtvis och det kommer säkert att bli en spännande sommar här i Vancouver när det gäller lagbygget inför nästa säsong.

"Det kan gå hur som helst"

Men nu koncentrerar Sedinarna sig på hockey-VM.

- Vi vet inte om vi kan åka torsdag kväll eller fredag kväll, det är en ska vi måste klara ut med hockeyförbundet efter att ha sett till att de praktiska sakerna är lösta.

Vem vill ni ha som tredje länk i er VM-kedja, Loui Eriksson eller?

- Loui är en otroligt duktig spelare som vi möter regelbundet här i NHL och som vi känner från landslaget sedan tidigare. Men det finns många andra duktiga spelare i laget också.

Chansen att gå hela vägen i VM?

- Kanada ser otroligt starka ut, men när det kommer till kvartsfinaler och slutspelet handlar det om en enda match och då kan det gå lite hur som helst. Men vi ska göra allt vi kan för att Sverige ska gå långt, säger Danne.

Tre Kronor möter Slovenien på lördag och då kan Sedinarna i bästa fall vara spelklara.

Vid 22-tiden bekräftade Tre Kronors general manager Tommy Boustedt att bröderna Sedin är klara för VM.

– Nu är de klara. De har tackat ja, säger han till TV4. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag