Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre Kronors bråk med stjärnan: ”Gnällspik”

Erik Gustafsson tjafsar med Fiala Foto: SVT
Foto: MELANIE DUCHENE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Fiala och Lindeskog Foto: SVT

BRATISLAVA. Tre Kronor vann med 4-3 mot Schweiz efter en rysare.

Det i en match där känslorna stundom kokade över.

Den gemensamma nämnaren i de flesta av bråken? Kevin Fiala.

– Han är tuff att möta och han är lite av en gnällspik, säger Erik Gustafsson om den schweiziska stjärnan.

Efter tre utklassningsmatcher kom Tre Kronor i kväll att ställas mot ett starkt Schweiz i en match som var det första mötet nationerna emellan sedan VM-finalen förra våren.

Schweiz öppnade starkt och Sven Andrighetto kunde efter bara ett par minuter att sätta 1-0, men Tre Kronor kunde resa sig och till slut segra med 4-3 efter att Oliver Ekman-Larsson avgjort drygt halvvägs in i tredje perioden.

– Det gick lite väl mycket fram och tillbaka. Vi vill inte ha det sättet att spela riktigt mot oss, men samtidigt tycker jag det blev bättre efter andra perioden då vi stängde igen och var lite tajtare så det var starkt av oss, säger Ekman-Larsson om matchen och fortsätter med att hylla William Nylander som spelade fram till målet:

– Jag fick nästan lite väl mycket tid, haha. Jag ville inte skrika på honom jag hoppades han skulle se mig och det var ett fantastiskt pass.

LÄS MER: Hockey-VM 2019 – spelschema, tabeller och resultat

”Han är en gnällspik”

Matchen innehöll också en hel del hetta då det flera gånger om uppstod bråk efter avblåsningar, och efter tuffa smällar vid sargen.

Allt som oftast var det också Minnesota Wilds och Schweiz stora offensiva kraft som var inblandad då han vid flera tillfällen hamnade i bråk med svenska spelare.

Efter slutsignalen i den andra perioden kom Fiala att slå Erik Gustafsson på klubban, varpå ett mindre handgemäng uppstod.

- Han är en bra kompis utanför isen, men tuff att möta och han är lite av en gnällspik, men det roligt med lite känslor, säger Gustafsson och Fiala svarar:

– Det är hockey liksom. Framförallt i början. Men inget mer med det.