Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Boustedt slår nu tillbaka: "Lögner spreds i media"

Tommy Boustedt
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anders Feltenmark.
Foto: OLLE WANDE

Tommy Boustedt, 61, tog beslutet att säga upp sig när det blåste som snålast runt Svenska ishockeyförbundet i våras.

Nu väljer han för första gången att delge sin sida av historien.

– Jag har tidigare känt mig bunden av lojalitet att inte säga de här sakerna, säger han till Radiosporten.

Tommy Boustedt avslutar officiellt sin anställning som generalsekreterare på Svenska ishockeyförbundet den 30 september efter sex år på posten, och ersätts då av Johan Stark.

61-årige Boustedt meddelade sin avgång i slutet av april efter att det stormat ordentligt kring hans förbund under våren.

På lite drygt ett halvår valde Damkronorna att gå ut i strejk, en medarbetare tvingades enligt flera medieuppgifter bort och förbundet anklagades även för könsdiskriminerande lönesättning. Parallellt rullades en polisutredning om ett fall av sexuellt ofredande – som nu lett till åtal – upp inom förbundet. 

Talar ut

Efter ett par månader i medieskugga trädde Tommy Boustedt fram i en intervju med Radiosporten under onsdagen. Där var den avgående generalsekreteraren väldigt frikostig kring flera detaljer när han återgav sin historia.

– När det gäller lönesättningen är det också lögn, ren lögn det som har påståtts. Ett externt företag har genomfört en sådan här lönekartläggning på förbundet, som är klar i dagarna eller under sommaren, och den visar att det där stämmer helt enkelt inte.

– När det gäller Feltenmark så har han uppträtt grovt illojalt mot arbetsgivaren och det är grund för avsked. Men han fick aldrig avsked. Vi lät honom landa i bomull. Det var också lögner som spreds i media, men det kunde jag inte kommentera när jag var ansvarig för detta, säger Boustedt.

Han säger att både Arbetsgivaralliansen och Unionen centralt konstaterat att medarbetaren agerat illojalt, och att det var skäl för avsked.

– Efter alla de år han varit anställd ville inte jag att vi skulle agera på det sättet. Vi ville att han skulle få en annorlunda behandling och det har han också fått.

”Fick inte sparken”

Enligt Boustedt har Arbetsmiljöverket också konstaterat att förbundet gjort tillräckligt i utredningen kring det misstänkta fallet av sexuellt ofredande.

– Det gjorde Arbetsgivaralliansen juridiska experter också. Det är mycket vi inte sagt tidigare som jag säger nu eftersom jag ska sluta. Jag har känt mig bunden av lojalitet tidigare att inte säga de här sakerna.

På frågan om han fick sparken, svarar Tommy Boustedt:

– Jag tror att jag sade upp mig själv för att jag känner att jag jobbat i 41 år, varje dag. Jag känner inte att jag har kraften i de här tiderna. Men jag tror att min ordförande var ganska glad att jag gjorde det. Jag tror att det är bra för mig och för hockeyförbundet att få in nya krafter.

SportExpressen söker Anders Feltenmark.