Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Boustedt: ”Påverkar ej samarbetet med SVT”

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

BRATISLAVA. Rikard Grönborgs besök i SVT-studion i går väckte en het diskussion.

Nu berättar landslagschefen Tommy Boustedt om hur förbundet ser på händelsen.

Och utesluter att det påverkar SVT och Tre Kronors samarbete framöver.

– Samarbetet med SVT och all media är viktig för oss, utan svensk media står vi oss slätt, säger han.

Brakförlusten mot Ryssland blev inte gårdagens stora snackis. I stället kom det mesta att handla om den efterföljande studiosändningen i SVT där förbundskapten Rikard Grönborg besökte SVT:s ankare Marie Lehmann samt experten Roger Rönnberg.

I nämnda studiosändning kom kyliga scener att utspelas när Grönborg menade att Lehmann inte lät honom tala till punkt.

Och efteråt kommenterade båda parter händelsen.

– Jag kände att jag ställde relevanta frågor och plockade upp saker som han har sagt, och jag tycker inte det var något konstigt med det. Jag ser inga problem med mina frågor och tycker inte att det var något konstigt liksom, sa Lehmann om händelsen och Grönborg svarade:

– Det var Marie som inte lät mig svara på hennes fråga. Hon ställde en fråga sedan började hon prata i munnen på mig.

 

LÄS MER: Så slutar VM-kvartsfinalerna - blir en stor skräll 

 

Landslagschefen: ”Kommer vi alltid vara”

Tommy Boustedt, landslagschef på svenska ishockeyförbundet, berättar dagen efter när SportExpressen får tag på honom hur förbundet ser på händelsen och det framtida samarbetet med SVT.

– Från vår sida påverkar det ej något samarbete. Samarbetet med SVT och all media är viktig för oss, utan svensk media står vi oss slätt. SIF (Svenska ishockeyförbundet) är tacksamma för det stora mediala intresse ishockeyn i Sverige röner. Det är våra fans också. Därför har våra representanter (ledare och spelare) en skyldighet att vara tillgängliga i rimlig omfattning.

– Och det kommer vi alltid att vara.

Hur ser du på Grönborgs agerande och den kritik han fått efter intervjun?

– Jag har inte sett den, har ej hunnit då det varit en massa råddande med flytten till Kosice. Men jag har fått flera mejl med olika uppfattningar. En del tycker att Marie ställde bra frågor och andra tyckte Rikard svarade bra, säger Boustedt och avslutar:

– Jag vet att både Rikard och Marie är skickliga yrkespersoner inom sina expertområden och att bägge levererar starkt under press. Hur det var denna gång vet jag ej, men journalistik ska beröra, vilket den tydligt gjort denna gång.