Boorks drag inför VM - tar ut fyra målvakter

Publicerad

När förbundskapten Leif Boork skulle presentera sin VM-trupp fanns hela fyra målvakter uttagna.

Anledningen: Kim Martin Hasson kämpar fortfarande med skadebekymmer.

– Jag skulle vilja att vi hoppar över henne, sa Boork skämtsamt när Martin Hassons ansikte dök upp på overheaden.

Leif Boork har huvudsakligen utgått från två målvakter under sin tid som förbundskapten för Damkronorna: Sara Grahn och Kim Martin Hasson. Men inför Woman's Nations Cup i januari fick 19-åriga AIK-målvakten Minatsu Murase chansen jämte Grahn när Martin Hasson kämpade med skadebekymmer.

Samme Murase fanns uttagen i VM-truppen som Boork presenterade under måndagseftermiddagen som en av hela fyra målvakter.

Boork har valt att satsa på en kvartett av Grahn, Martin Hasson, Murase och OS-hjälten Valentina Lizana Wallner.

"Hoppa över henne"

Anledningen till att Boork har garderat med så pass många burväktare är att Martin Hasson fortfarande inte är fullständigt friskt.

Ett faktum som skapade viss förvirring på Boorks presskonferens när Martin Hassons bild dök upp på overhead-skärmen i bakgrunden.

– Jag skulle vilja att du hoppar över henne, sa Boork till salens teknikansvarige.

"Finns frågetecken"

– Vi har haft kontakt med sjukgymnaster, läkare och henne själv. Det finns frågetecken kring henne. Men vi har fått signaler om hon förbereder sig på rätt sätt och om vi inte stressar med henne, så finns det stora möjligheter att hon kommer att vara i bra författning.

– Vi tar det dag för dag och så ser vi hur det utvecklas.

Inför första VM-matchen mot Japan får bara två målvakter ingå i Boorks uttagning.

– Är alla i ordning och inget händer, då är det Kim Martin, Sara och Valentina som vi ska ha i VM. Kan inte alla spela går Murase in. Kan alla spela åker Murase hem, säger han.

Även 16-åringen Hanna Olsson fick chansen i truppen, och är en spelare som Boork tror mycket på.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag