Foto: Mikael Sjöberg
 Foto: Mikael Sjöberg

Boork i ordväxling - då fick Hitchcock nog

Publicerad
Uppdaterad
KOSICE. Presskonferensen efter Kanada-Tre Kronor blev för mycket för Ken Hitchcock. När HockeyExpressen.se:s krönikör Leif Boork pressade den kanadensiske förbundskaptenen på svar om Rick Nashs tuffa tackling mot Mikael Backlund fick han nog och lämnade Pär Mårts ensam kvar på podiet.
- Jag tänker inte debattera detta, sa Hitchcock, reste sig upp och gick.
Eftersnacket till Kanada-Sverige hettade till rejält på presskonferensen i Steel Arena. Inför den samlade världspressen fattade Leif Boork, Tre Kronors förre förbundskapten och nuvarande krönikör på SPORT-Expressen, mikrofonen.
Boork spände blicken i Kanadas förbundskapten Ken Hitchcock och drog i gång vad som skulle bli en klassisk duell mellan två erfarna coacher.
- Mr Hitchcock, my name is Leif Boork from Sweden. Vad tycker du om Rick Nashs tackling mot Mikael Backlund?
Ken Hitchcock:
- Det var en bra tackling.
Boork:
- Det var en tackling som han inte kunde se.
Hitchcock:
- Det tycker inte jag.
Boork:
- Jag tycker det. Är inte det en dålig inställning från en lagkapten...?

"Ny fråga"

Hitchcock:
- Det är därför som du är med pressen och jag är coach. Jag tycker att det var en bra tackling. Du tycker det var en dålig tackling. Så ställ en ny fråga. Jag tänker inte debattera detta.
Boork:
- Tror du att disciplinnämden kommer att titta på tacklingen?
Hitchcock:
- De kan göra vad de vill.

Blev stoppad

Boork:
- Jag tycker att det var dålig attityd av din lagkapten att göra något sånt.
Här bryter Kanadas presschef Andre Brin in i duellen och tillrättavisar Boork.
- Det är frågor här, inte åsikter, eller hur, säger Brin skarpt.
- Frågor.
Boork:
- Skulle han ha gjort samma sak om det varit mot (Sidney) Crosby?
Brin:
- Nästa fråga... Inga mer frågor från den här gentlemannen.

"Vi är klara"

Boork till Brin:
- Ska du bestämma vilka frågor jag ska ställa?
Brin:
- Jag jobbar för Team Canada. Vi är klara här. Tack så mycket.
Ken Hitchcock lämnar sin plats bredvid Pär Mårts och lämnar presskonferensen i sällskap med den kanadensiske presschefen.
En förstummad samling journalister har fått en historia att skriva om inför VM-slutspelet som börjar i morgon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag