Foto: CHRISTOPHER HANEWINCKEL / BILDBYRÅN ACTION IMAGESFoto: CHRISTOPHER HANEWINCKEL / BILDBYRÅN ACTION IMAGES
 Foto: CHRISTOPHER HANEWINCKEL / BILDBYRÅN ACTION IMAGES
Foto: STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS / STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS REX FEATURESFoto: STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS / STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS REX FEATURES
 Foto: STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS / STEVE ROBERTS/CAL SPORT MEDIA/CS REX FEATURES

Han blixtflygs in för spel redan i morgon

Publicerad

Redan i morgon bitti kan den första av Tre Kronors senaste NHL-förstärkningar landa i Köpenhamn.

Viktor Arvidsson kan därmed bli aktuell för matchen mot Schweiz i morgon kväll.

Samtidigt har Nashville officiellt bekräftat att Arvidsson, Filip Forsberg och Mattias Ekholm åker till VM

I fredags kväll kom uppgifterna att trion var VM-klar från hockeysajten hockeynews.se och SVT.

Svenska ishockeyförbundet har inte bekräftat ännu, men Nashville gick under natten mot lördagen officiellt ut med att de tre svenskarna reser till VM.

”Starka kort”

Förbundskapten Rickard Grönborg hoppas att de övriga två dyker upp lagom till gruppspelsavslutningen mot Ryssland.

– Troligtvis kommer Arvidsson spela morgondagens match (mot Schweiz) och de två andra mot Ryssland. Så klart det är starka kort, men de kommer ju inte till den här matchen så just nu lägger jag inte så mycket fokus på det, säger Grönborg till TV3 inför lördagens Slovakienmatch.

Patric Hörnqvist, Pittsburgh, har också lämnat klartecken till VM-spel, men han har fortfarande detaljer att lösa innan han kan åka från USA.

Om allt går i lås skulle Tre Kronor därmed ha en full VM-trupp och 20 av de 25 spelarna kommer från NHL.

 

https://twitter.com/Trekronorse/status/995246745016832000

 

Nytt rekord?

Det är nytt NHL-rekord och ger laget samma "Dream Team"-stämpel som i fjol då det slutade med VM-guld i Köln.

Nashville släpper, efter sitt uttåg ur Stanley Cup-slutspelet, ytterligare fyra spelare till VM.

Klubbens lagkapten, backen Roman Josi, och forwarden Kevin Fiala förstärker Schweiz, centern Nick Bonino har lämnat klartecken till USA och forwarden Eeli Tolvanen ansluter till Finlands lag.

Om den schweiziska duon är på plats redan till matchen mot Sverige är oklart.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag