Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Berggren reagerar på hjärnsläppet: ”Jätteskön kille”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: TSN

TAMMERFORS. Joe Veleno stod för hockey-VM:s största hjärnsläpp när han stampade med sin skridsko på Nino Niederreiter. 

Velenos lagkamrat från Detroit, Jonatan Berggren, hoppas den schweiziska kaptenen klarade sig från skada.

– Det är en kampsport så mycket kan hända, men förhoppningsvis gick det bra för den andra killen, säger Berggren.

Hockey-VM är framme vid halvtid. Lagen har spelat merparten av sina gruppspelsmatcher och börjar nu smått blicka mot slutspelet, som startar på onsdag. 

Under lördagen möttes Kanada och Schweiz i en viktig match för utgången i grupp B. 

Då hettade det till mellan Joe Veleno och Nino Niederreiter.

Kanadas forward Veleno tappade besinningen och stampade bryskt med sin högerskridsko över den schweiziska kaptenens vänsterben vilket medförde starka reaktioner i TSN:s sändning.

– Herregud! Det där är oerhört smutsigt gjort. Fruktansvärt fult. Han vet precis vad han gör, utbrast experten Mike Johnson. 

Trivs med sin kedja 

Veleno blev aldrig utvisad för tilltaget, i stället åkte Niederreiter ut två minuter efter att ha inlett ett gruff med Veleno kort därefter.

Kanada gjorde 1-0 i sitt efterföljande powerplay, men tappade sedan ledningen och förlorade med 3-2. Det betyder att Schweiz leder grupp B, som spelas i Riga.

Tre Kronor tillhör den andra gruppen, som avgörs i Tammerfors, och senare under lördagen tog Sverige en bekväm seger över Frankrike. 

Jonatan Berggren blev återigen målskytt när han noterades för Tre Kronors 3-0-mål. 

– Det var lite tur i powerplay. Jag försökte hitta ”Bengan” (Lukas Bengtsson). Ibland får man lite tur, det var skönt, säger Jonatan Berggren.

Han har i två raka matcher parats ihop med Leo Carlsson och Lucas Raymond. En kedja som börjat hitta varandra alltmer. 

– Jag tycker att vi får rull. Vi skulle kunna få lite bättre utdelning, vi får ju ganska många chanser. Men jag tycker vi hittar varandra, det är roligt att spela med de två, säger Jonatan Berggren om samarbetet.

Känner för Niederreiter 

Apropå lagkamrater delar Jonatan Berggren omklädningsrum med Joe Veleno till vardags i Detroit Red Wings. Han har inte sett kanadensarens hjärnsläpp innan Expressen visar honom tv-bilderna från matchen i Riga. 

– Jag har inte så jättemycket att säga. Han är en jätteskön kille, så jag vet inte.. Mycket kan hända när det är kamp, det är inte mer med det.

Hur ofta händer sådant här i hockey?

– Oj, det vet jag inte. Det har inte hänt för mig än. Jag hoppas inte att det händer för mig. Det är en kampsport så mycket kan hända, men förhoppningsvis gick det bra för den andra killen, säger Berggren.

Tre Kronor har fem raka segrar i hockey-VM. Nu väntar Danmark och USA i början av nästa vecka, därefter inleds slutspelet som Sverige är kvalificerat för efter segern över Frankrike.

https://embed.pod.space/player?episode=hockeypuls/314-vm-puls-nylanders&theme=spaceblue