Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bergfors åker hem från hockey-VM

Foto: Ulf Ryd
MANNHEIM/STOCKHOLM. Han petades ur VM-truppen.
Nu lämnar Niclas Bergfors, 23, VM och Tre Kronors trupp.
- Han känner att han inte tillför truppen något och då är det bättre att han åker hem, säger Bengt-Åke Gustafsson till Viasat.
Ingen rookie i NHL sköt fler skott (217) än Niclas Bergfors. Därför hamnade han i topp i en rad ligor. Bergfors gjorde 21 mål och 44 poäng, vilket var fjärde bäst av nykomlingarna i NHL. Han sköt sex matchvinnande mål och nio mål i power play, trots att han tvingades byta New Jersey mot Atlanta under NHL-säsongen.
Medan andra kontraktslösa NHL-svenskar har tackat nej till VM av den orsaken flög den förre Södertäljeforwarden hem till Sverige för att få debutera i Bengt-Åke Gustafssons VM-lag.
Men inför VM-premiären mot Norge i kväll har Bergfors hamnat i frysboxen.
- Han har inte pratat nåt. Men det är som det är, sa Niclas Bergfors om Bengt-Åke Gustafssons beslut när HockeyExpressen.se mötte honom efter lördagens träning.
Surt?
- Ja,man vill ju spela. Det är därför man är här.

Lämnar VM

Efter att ha petats från den trupp som Bengt-Åke Gustafsson tagit ut inför VM-premiären mot Norge väljer Bergfors nu att lämna Tre Kronor och VM.
-  Han kom till mig idag och kände att det inte fungerade. Det är första gången han spelar på stor rink på fem år och han har svårt med omställningarna. Han har haft en skada i slutet av säsongen och inte hunnit träna ikapp.
- Han känner att han inte tillför truppen något och då är det bättre att han åker hem, säger Bengt-Åke Gustafsson till Viasat.

Inte given

Inför VM fick Niclas Bergfors veta att han inte var given i truppen utan att det handlade om en tryout. I genrepet mot Danmark var han bänkad och spelade knappt fem minuter, men gjorde ändå mål och assist i tredje perioden då matchen var avgjord vid 6-0.
   Niclas Bergfors har inte ingått i någon av de tre power play-femmorna på de två träningarna i Mannheim inför VM-premiären.
- Det är okej, lite segt, men det går, säger han dämpat.
Hur då segt?
- (Lång paus och sen skratt) Man är inte riktigt inne i en line (kedja) så det är svårt på det sättet, säger Bergfors.
Med tanke på din starka säsong i NHL, hur är det att inte få chansen från start i VM?- - Det där är väl upp till Bengt-Åke. Jag brukar inte lägga mig i deras taktik utan bara göra mitt, säger Bergfors.