Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avslöjar nu sanningen om märkliga bilderna

Bill Shaflucas på läktaren. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Lias Andersson. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Han hamnade något oväntat i fokus efter Sveriges förlust i JVM-finalen.

Nu förklarar Bill Shaflucas hur det kom sig att han hade tre matchtröjor på sig – och varför han gav tillbaka Lias Anderssons JVM-medalj.

– Han skulle bara ha ångrat det annars, säger han till Aftonbladet. 

Sverige förlorade JVM-finalen mot Kanada och i besvikelsen över förlusten kastade lagkaptenen Lias Andersson upp sin silvermedalj på läktaren. Mannen som fångade medaljen drog av sig två tröjor, en med AHL-laget Rochester Americans och en med USA:s landslag, och hade till allas förvåning en svensk tröja därunder.

Mannen, som heter Bill Shaflucas och kommer från Buffalo, förklarar nu historien bakom det hela.

– Jag samlar på matchtröjor och för sju år sedan när JVM också gick i Buffalo så mötte jag en svensk supporter i Buffalo som hade glömt sin tröja hemma. Redan då hade jag en Sverige-tröja och gav den till henne. Efteråt skickade hon pengar till mig och jag bestämde mig för att köpa en ny likadan. Jag gillar den svenska tröjan väldigt mycket, den är fin. När Sverige då mötte Kanada tyckte jag det passade bra att ta på den. Jag höll stenhårt på Sverige, säger han till Aftonbladet.  

 

LÄS MER: Börje Salmings stöd till Lias Andersson. 

Lias Andersson fick tillbaka medaljen

Lias Andersson fick både kritik och hyllningar för sitt agerande.

– Det var någon kille på läktaren som ville ha den mer än jag ville. Den hamnar ändå i lådan där hemma. Jag har redan en likadan från U18-VM, jag behöver inte ha två, förklarade han efter matchen.

Men Frölundas stora talang fick till slut tillbaka sin medalj. Bill Shaflucas valde nämligen att lämna tillbaka den i svensk ägo.

– Han jobbade väldigt hårt för att förtjäna den och jag vet att han var frustrerad vid tillfället men antar att han vill ha tillbaka den i framtiden när det har fått smälta in. Han skulle bara ha ångrat det annars. Om han får tillbaka medaljen kommer det bli ett bättre slut, säger han till Aftonbladet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!