Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Stjärnan är klar för VM–spel

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

BRATISLAVA. Det är ett av VM:s mest väntade besked.

Men nu står det helt klart att Tre Kronor får sin drömförstärkning.

Gabriel Landeskog ansluter till laget i slutet av veckan och blir den 21:a NHL-förstärkningen för Sverige som nu är rustade för guldkamp.

Det bekräftar Colorado Avalanche på sin hemsida.  

Det är ett besked som inte lär höja särskilt många ögonbryn.

Efter att såväl lagkamraten Nikita Zadorov som flera svenska medier, där i bland Expressen, berättat att Gabriel Landeskog kommer till VM så är det i alla fall nu definitivt. 

Landeskogs klubb Colorado Avalanche skriver på sin hemsida att den främsta svenska målskytten i NHL den gångna säsongen är klar för VM-spel och Landeskog blir NHL-spelare nummer 21 in i truppen som därmed slår nytt rekord för tredje året i följd.

2017 återfanns 18 NHL-spelare i truppen, och 2019 var den siffran uppe på då rekordhöga 20 antal spelare. Gemensamt för de rekordåren är att det som bekant slutade med guld båda gångerna.

Expertens teori - kan få i gång Elias Pettersson

SVT:s expert Jonas Andersson tror att Landeskogs intåg till truppen kommer medföra att Elias Pettersson får sitt ordentliga lyft i mästerskapet.

Hittills står den svenska supertalangen utan mål på tre matcher, och samtidigt som flera spelare har glänst offensivt så har Pettersson haft svårt att få det att lossna.

– Rent konkret tror jag att han kan spela med Elias Pettersson och få i gång honom, han har inte kommit loss och märker frustrationen där. Landeskog klarar av att spela med riktigt bra spelare, säger Andersson.

Han tvingas lämna efter Landeskogs intåg

Med Landeskog in i laget betyder det att en spelare också måste lämna.

Och det blir Joakim Nygård som skickas hem till Sverige, samtidigt som backen Philip Holm anmäls till spel vilket betyder att Tre Kronors trupp nu är spikad för resten av turneringen.

– ”Jocke” lämnar och vi anmäler Philip Holm så vi har åtta backar, säger Rikard Grönborg.

LÄS MER: Hockey-VM 2019 – spelschema, tabeller och resultat