Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Både Grönborg och Znarok ska förhöras

Foto: Bild från TV4:s sändning

MINSK. Rysslands förbundskapten Oleg Znarok är anmäld till VM:s disciplinnämnd och riskerar att missa finalen mot Finland.

Även Rikard Grönborg kommer att höras och riskerar straff.

– Ordväxlingen var inte trevlig om man kan tyda det som sägs mellan dem, säger förbundsordföranden Christer Englund till SportExpressen.se.

Det kan bli konsekvenser för Rysslands förbundskapten Oleg Znarok för den gest han gjorde mot Tre Kronors assisterande förbundskapten Rikard Grönborg med bara sekunder kvar av den VM-semifinal som Ryssland vann med 3-1.

Znarok har anmälts till disciplinpanelen för VM och riskerar avstängning. I morgon, på själva finaldagen och med Rysslands president Vladimir Putin på ingång till Minsk, kan den hetlevrade ryske coachen bli avstängd och i så fall missar han finalen mot Finland.

– Han har blivit inbjuden att framföra sin syn på det som hände, säger IIHF:s presschef Adam Steiss till SportExpressen.se.

Grönborg också kallad

Znarok har avböjt och Ryssland skickar i stället team managern Andrej Safronov.

Rikard Grönborg ska ha skrikit "I will fucking kill you" i riktning mot Oleg Znarok i stridens hetta.

Grönborg är därför också kallad till disciplinpanelen möte i morgon förmiddag, men det är oklart om det leder till något mer än en varning.

– Bägge coacherna kommer att höras. Jag fick se bilderna av händelsen i efterhand när jag var i omklädningsrummet, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.

– Rikard har mycket känslor, det är bra, men det som sägs är förstås mindre bra.

Englund vill inte kommentera förbundets inställning till Grönborgs utspel förrän IIHF:s disciplinpanel har sagt sitt.

– Tommy Boustedt är Rikards chef och han är ansvarig och får ta frågan. Sedan får vi från förbundet naturligtvis följa upp detta i händelse av att det behövs, säger Christer Englund.