Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bäckström: "En ära ställa upp för sitt land"

Foto: Nick Wass

LOS ANGELES. Tre Kronors drömförstärkning är tänd på att ansluta till VM-slutspelet.

- Jag har haft det där med VM i bakhuvudet en längre tid. Är jag bara skadefri vill jag åka, det är en ära att ställa upp för sitt land. Och nu när VM går på hemmaplan är det extra stort, säger Nicklas Bäckström till HockeyExpressen.se.

Han försvann ut ur Stanley Cup med Washington natten till idag efter en 2-1-förlust i den sjunde och avgörande matchen i kvarstfinalen mot New York Rangers.

- Visst var det tråkigt, då vi var så nära och jag tror att vi hade haft en jättechans att gå hela vägen om vi hade tagit oss förbi Rangers. Men de gjorde det bra.

Kan spela mot Lettland

Nu är det VM som blir Bäckströms chans att vinna något stort den här säsongen.

- Jag hoppas kunna flyga härifrån Washington under måndagen och landa i Stockholm tisdag morgon. Det skulle betyda att jag kan spela tisdagskvällens match mot Lettland.

Hur är formen?

- Jodå, jag är frisk och fräsch. Och med tanke på den skada jag hade under vintern, så har jag ju egentligen bara spelat en halv säsong.

Tre Kronor får ett drömlag inför VM-slutspelet?

- Ja, det är ett starkt lag, som jag tror mycket på. Det ska verkligen bli fantastiskt kul att få åka hem och vara med i det här gänget nu.