Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Backlund skadad – då kallas Berglund in

Patrik Berglund.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Mikael Backlund.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

TORONTO. Mikael Backlund åkte på en tuff tackling i segern mot Finland.

Enligt uppgifter till SportExpressen har Backlund drabbats av en hjärnskakning, missar kvällens match mot Nordamerika – och riskerar att missa resten av World Cup.

Nu får reserven Patrik Berglund sin chans att göra debut i turneringen.

- Det är väl två ganska lika spelare. Jobbar hårt och spelar fysiskt. Berglund är väl lite större och lite elakare om man får säga så. Men båda har bra speed och gillar att röra om i grytan så det blir nog ganska lika skulle jag säga, säger lagkamraten Filip Forsberg.

Tacklingen från den finländske backen Sami Lepistö träffade Mikael Backlund högt upp mot ansiktet.
– Han kom upp högt med händerna där, så det var solklart. Domarna hade kunnat välja och vraka bland utvisningarna på den, sa Henrik Sedin efter Tre Kronors andra raka seger.

Backlund missar – Berglund ersätter

Nu kommer Backlund inte till spel mot Nordamerika i den sista gruppspelmatchen och det kan mycket väl vara just den smällen som nu stoppar honom från spel.

Enligt uppgifter till SportExpressen har Mikael Backlund drabbats av en hjärnskakning och det är osäkert om det blir något mer spel i turneringen.

I stället blir det nu ännu en sent inkallad forward som får chansen att byta om och göra sin World Cup-debut – det handlar om St Louis Patrik Berglund.
– Det är kul att bara vara här och starta säsongen så här. Jag var i St Louis när samtalet kom och det var bara att kasta sig på ett plan hit. Nu gäller det att vara redo och förbereda sig så man är där, sa Berglund efter lagets sista träning inför matchen mot Finland.

"Inte sett den i efterhand"

Även Victor Hedman drabbades av en tuff tackling i mötet med Finland.

– Jag har inte sett den i efterhand och det är svårt för mig att sitta här och säga vad som hände. Jag hann inte med, hörde bara att det small och det är aldrig roligt med såna tacklingar som gör att folk inte kan spela. Tyvärr så har jag inte sett den.

– Vi vill få bort huvudtacklingar men som sagt så har jag inte sett reprisen. Vi vill få bort allt sånt där huvudet får kontakt, det är inget man vill se i dagens hockey men det går snabbt och det är svårt för mig att säga exakt hur det såg ut eftersom jag inte sett reprisen, säger Hedman.