Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIXFoto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX
 Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AFP RITZAU SCANPIX
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Avgjorde från eget mål – med lånad utrustning

Publicerad

I lånad utrustning och nya skridskor avgjorde Mattias Ekholm gruppfinalen mot Ryssland. 

Med en lobb över hela banan i slutminuten. 

– Popovic (Peter) hade nog inte blivit så glad om den inte hade gått in. De hade väl en fadäs tidigare i turneringen med missat öppet mål så det var tur att den gick in, säger backen.  

Mattias Ekholms utrustning hamnade på villovägar under flygresan till Köpenhamn och trots garantier om att den skulle komma fram dagen innan gruppfinalen mot Ryssland - kom den aldrig. 

Det betydde att Ekholm fick spela i lånad utrustning och ett par sprillans nya skridskor. 

– Jag fick morgonvärmningen på mig att testa dem, skrattar han. 

– Men det kändes helt okej. Över förväntan. När man kommer in i match så tänker man inte så mycket på det. 

Och ju längre matchen led desto mer fick Mattias Ekholm också spela. 

– Jag var väl inte inne på några jättefarligheter bakåt och det är min första uppgift. Sedan hade jag några lägen att sätta dit den också. Skönt jag fick göra en i öppen kasse. 

Innehållet kunde inte laddas. Prova igen senare.

"Det var ett viktigt mål"

Det var i slutminuten som Mattias Ekholm fick pucken av målvakten Anders Nilsson och drog till från eget mål över hela planen och rakt in i Ryssland öppna kasse. 

En minst sagt snygg avslutning på matchen. 

– Jag stod väl och tänkte några gånger men Ryssen jagade ut mig på rätt sida. Det är klart man kan hitta någon passning men det brukar bli icing i alla fall så jag tänkte, fan jag går, berättar han. 

– Det kändes som den var i hela vägen. Jag fick lång tid på mig också så jag var skyldig att sätta den. Det var ett viktigt mål vid den tiden. 

Om han missat finns det viss risk att backcoachen Peter Popovic inte varit så nöjd. 

– De hade väl en fadäs tidigare i turneringen med missat öppet mål. Jag gick på eget bevåg och testade. Poppe hade en blick på mig i slutet men med facit i hand var det bra. 

Och utrustningen, ja...

– Jag hoppas den kommer i morgon men jag är nöjd om de kommer till kvarten. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag