Erik Gustafsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNErik Gustafsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Erik Gustafsson. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Återvänder till VM – trots brutna tummen

Publicerad

Erik Gustafssons VM tog slut i matchen mot Schweiz. 

I alla fall hans VM som spelare. 

Till Hockeynews säger Gustafsson att han tänker resa tillbaka till Danmark för att stötta laget på plats. 

– Vi tycker om varandra, vi har en skön stämning, säger han till sajten. 

Gruppspelsmatchen mot Schweiz slutade med seger för Tre Kronor - samtidigt som de tappade två spelare. Både Elias Pettersson och Erik Gustafsson ådrog sig så pass allvarliga skador - båda bröt var sin tumme - att de inte kan spela mer under mästerskapet. 

Men Gustafsson planerar inte att åka hem och följa mästerskapet från sofflocket. 

På onsdagen reste han hem till Sverige för operation, men han planerar att så fort som möjligt återvända till Köpenhamn för att på plats i omklädningsrummet hjälpa Tre Kronor till ett nytt VM-guld. 

– Man vill bara med på den här resan och gå så långt som möjligt. Dom här grabbarna vill man vinna guld med, säger han till Hockeynews

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i hockey-VM 2018. 

Gustafsson hyllar NHL-stjärnorna

– Vi har gjort det jäkligt bra i hur vi har kommit ihop som grupp på kort tid. När Forsberg, Arvidsson, Ekholm och Hörnqvist dök upp så hamnade alla på rätt plats direkt, fyra riktigt sköna snubbar som tar plats men såna killar man vill ha i sitt lag. Vi har riktigt bra sammanhållning och vi kan gå riktigt långt här nu i turneringen. 

Tre Kronor vann samtliga gruppspelsmatcher i mästerskapet och vann sin grupp. I kvartsfinal ställs de mot Lettland. 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

Följ hockey-VM direkt här! 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag