Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: SALVATORE DI NOLFI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: SALVATORE DI NOLFI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: SALVATORE DI NOLFI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Anklagar stjärnan: ”Har nåt emot mig”

Publicerad

Tre Kronor tog sig samman och besegrade Schweiz med 5–3.

Under matchen gick också backgiganten Oliver Ekman Larsson en duell mot schweizarnas Kevin Fiala.

– Han har något emot mig, säger Ekman Larsson till Hockeysverige. 

Sverige har vunnit samtliga sex matcher under gruppspelet av hockey-VM i Danmark.

På tisdag spelar Tre Kronor viktig gruppfinal mot gruppens andra stornation: Ryssland.

Under söndagskvällen besegrade Tre Kronor Schweiz med 5–3, sedan schweizarna skapat nerv på slutet.

– Det var en bra läxa igen. Men vi svarade bättre i dag än vad vi gjorde mot Slovakien. Vi redde ut det och det var det viktigaste, sa lagkaptenen Mikael Backlund efter matchen. 

 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

 

Duellen: "Så får man snacka svenska också"

Efter matchen avslöjade den svenske backgiganten Oliver Ekman Larsson sin uppgörelse med svenskbekantingen Kevin Fiala i Schweiz.

– Han har något emot mig och jag har något emot honom, säger han till Hockeysverige.

De båda slängde käft mot varandra så gott som under hela matchen och hamnade även i handgemäng framför det svenska målet.

– Det är alltid kul att ge honom lite skit på svenska. Det är inte varje dag man får göra det, säger Ekman Larsson och menar att det är samma sak när Fialas Nashville Predators och Ekman Larssons Arizona Coyotes möts i NHL.

– Jag försökte få honom ur balans och han försöker få mig ur balans. Jag får väl säga att jag vann den kampen, konstaterar Ekman Larsson.

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

LÄS MER: Hockey-VM – matcher och tv-tider i dag.  

Följ hockey-VM direkt här! 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag