Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alfredsson kan leda Juniorkronorna i VM

Daniel Alfredsson kan ersätta förbundskapten Tomas Montén i JVM i Kanada.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén har testats positivt för coronaviruset och får inte åka med till Kanada och JVM.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kan han i stället ersättas av legendaren Daniel Alfredsson, 47 som är bosatt i landet. 

En helt ny ledarstab måste ansluta till Juniorkronorna i Kanada efter att fyra tränare tidigare i veckan testats positivt för corona och inte får åka med till Edmonton. Det handlar om förbundskapten Tomas Montén, assisterande tränare Anders Lundberg, målvaktstränare Nizze Landén och videocoachen Adam Almqvist. 

På grund av de hårda karantänsreglerna får ingen person ansluta till laget efter samlingen i Sundsvall i söndags. En som hann ta sig dit innan fönstret stängde var U18-landslagets förbundskapten Anders Eriksén. Nu tittar förbundet på att rekrytera övriga ersättare med personer som redan är bosatta i Kanada. 

Kan jobba hemifrån

Ett aktuellt namn är enligt uppgifter till Aftonbladet legendaren Daniel Alfredsson. 

– Vi kan inte gå ut med namn som är aktuella innan vi får klartecken från hälsomyndigheten där borta att ta in dem i bubblan i provinsen Alberta. För att komma in i Kanada måste personen sitta i karantän i två veckor, därför går svenskar i USA bort, säger Olof Östblom till tidningen. 

Daniel Alfredsson har tidigare efter spelarkarriären varit rådgivare åt Ottawa Senators och även rådgivare åt Rikard Grönborg under World Cup 2016. Även Andreas Karlsson som de senaste säsongerna coachat i Nordamerika ska vara aktuell. 

Tomas Montén som berättat att han inte har några symtom kan tänkas jobba hemifrån om han fortsatt mår bra. Han har under landslagets träningar i Sundsvall suttit isolerad på sitt hotellrum och följt träningarna via länk. 

– Tomas gör ett jättejobb redan nu och är han frisk kommer han absolut att jobba hemifrån, säger generalsekreterare Johan Stark till Aftonbladet.