Markus Hännikäinen Foto: MELANIE DUCHENEMarkus Hännikäinen Foto: MELANIE DUCHENE
Markus Hännikäinen Foto: MELANIE DUCHENE
Nylander och Bäckström jublar Foto: ALEXEY KUDENKONylander och Bäckström jublar Foto: ALEXEY KUDENKO
Nylander och Bäckström jublar Foto: ALEXEY KUDENKO

"20 fantastiska spelare  men ett mediokert lag"

Publicerad

KÖLN/STOCKHOLM. Ett stjärnfyllt Tre Kronor är enligt många favoriter i VM-semifinalen mot Finland.

Då skickar Markus Hännikäinen en passning till det svenska lägret.

– Att vara underdogs passar oss utmärkt. Det är perfekt för oss, säger Columbus Blue Jackets-spelaren.

Tre Kronor mot Finland.

En drömsemifinal enligt många.

Och förutom en finalplats i Köln står mycket prestige på spel.

– Det är egentligen bara en match, men när det är mot Sverige handlar det om mycket mer. Det är klart det är speciellt, säger finska NHL-spelaren Markus Hännikäinen.

– Ser man till laguppställningen har Sverige många NHL-spelare och är ett högkvalitativt lag med många individuellt skickliga spelare, men vi har ett bra lag också så jag tror att det kommer bli en jämn match.

Det finska landslaget har fått utstå mycket kritik under mästerskapet på grund av det mindre väl genomförda gruppspelet.

LÄS MER: Finska utspelet: "Längre och längre från Foppa" 

Krav på Marjamäkis avgång

Några har krävt tränaren Lauri Marjamäkis avgång – inte minst efter det minst sagt överraskande magplasket mot Frankrike. En match som Frankrike vann med 5–1.

Men med 2–0-segern mot USA i kvartsfinalen i bagaget har Finland verkligen tagit revansch på sig själva.

– Vi har utvecklats under mästerskapet, vi har blivit bättre ju längre mästerskapet har gått. Vi spelar bra som lag och offrar oss för varandra, säger Hännikäinen.

Sverige har målats upp som favoriter – men Markus Hännikäinen ser fram emot att slå ur underläge.

Inte minst efter den självförtroendeboost som Finland fick i går mot USA.

– Ja, att vara underdogs passar oss utmärkt. Det såg vi inte minst nu i går i kvartsfinalen mot USA. Det är perfekt för oss, säger Columbus-spelaren.

"Ett mediokert lag"

Vesa Rantanen, sportchef på Ilta-Sanomat, är också hoppfull. 

– Sverige har många fler problem än Finland nu. För att ni har gjort ett sånt fantastiskt jobb med att utveckla spelare de senaste tio åren har ni för många superstjärnor som inte kan hitta ett sätt att spela tillsammans. När de är som sämst ser ni ut som Ryssland med Ovetjkin och Kovaltjuk. Jag tror att det kan vålla bekymmer för er, för Finlands supertråkiga system kan stoppa enskilda stjärnor. Det är synd att ni har 20 fantastiska spelare, men ett mediokert lag, säger han. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag