Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Draget för att rädda svenska VM-festen

Svenska fans under mötet med Ryssland Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Mikael Backlund. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

KÖPENHAMN. Danska supportrar har köpt upp biljetterna till Tre Kronors kvartsfinal. Men nu vill mästerskapets arrangörer rädda festen.

Draget? En vädjan på Facebook om att sälja sina biljetter om de inte ska användas.

– Det finns nog många som vill sälja vidare sina biljetter, säger mediachefen Jesper Traunberg till SportExpressen.

Vid matcherna mot Ryssland, Schweiz och Slovakien har det varit upp mot 10 000 svenska supportrar i Royal Arena som färgats helt gul och precis som i många tidigare mästerskap har den "Gula väggen" blivit rejält uppmärksammad.

Men nu när slutspelet tar vid så försvinner den "Gula väggen". 

I hopp om att hemmanationen skulle nå kvartsfinal så har nämligen biljetterna köpts upp av danska supportrar och med en slutsåld arena så finns det heller inte något större hopp för svenska fans att få tag på biljetter. 

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

Svenska spelarnas reaktion: "Tråkigt"

Efter dagens lagfoto kom de svenska spelarna att reagera på detta besked.

– Det är som det är. Det blir ju tråkigt om det inte är lika bra tryck som innan, vi kan ju spela ändå men. Danskarna kanske blir sugna på att sälja om det blir hårt tryck på biljetterna, säger Mikael Backlund och får medhåll av Mikael Wikstrand:

– Vi vill ha så mycket svenska fans här som möjligt. Det är klart att biljetterna säljer ut snabbt, sen nu när Danmark åkt ut så kanske de börjar heja på oss.

Viktor Arvidsson har spelat två matcher sedan han kom till VM - och även om han tycker det är synd så har han förståelse för läget med biljetterna:

– Det är som det är. Det är ju VM i Danmark så jag förstår de har köpt biljetter, och det hade nog varit likadant om vi hade spelat i Sverige. 

Nya beskedet - vädjar till danska fansen

Men nu kan festen komma att delvis räddas. När det står klart att Danmark inte spelare vidare i mästerskapet så tror arrangörerna att många supportrar ångrat sig i sitt köp - och i en vädjan via IIHF:s officiella Facebook-konto så riktar man sig till just dessa individer.

"Har ni biljetter ni inte behöver? Då kan det finnas någon som vill köpa den" skriver de i inlägget och Jesper Traunberg förklarar:

– Många danskar köpte biljett i hopp om att Danmark skulle avancera till kvartsfinal. Det finns nog många som också vill gå på matchen ändå, då intresset för Tre Kronor är stort i Danmark. Men det är helt säkert många som gärna vill sälja vidare deras biljetter till svenska fans så vårt Sociala Medier-team har nu lagt ut det där på Facebook.

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i hockey-VM 2018. 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

Följ hockey-VM direkt här! 

Hur går det för Tre Kronor i VM?

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!