Svenska fans under mötet med Ryssland Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNSvenska fans under mötet med Ryssland Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Svenska fans under mötet med Ryssland Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Mikael Backlund. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNMikael Backlund. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mikael Backlund. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Draget för att rädda svenska VM-festen

Publicerad

KÖPENHAMN. Danska supportrar har köpt upp biljetterna till Tre Kronors kvartsfinal. Men nu vill mästerskapets arrangörer rädda festen.

Draget? En vädjan på Facebook om att sälja sina biljetter om de inte ska användas.

– Det finns nog många som vill sälja vidare sina biljetter, säger mediachefen Jesper Traunberg till SportExpressen.

Vid matcherna mot Ryssland, Schweiz och Slovakien har det varit upp mot 10 000 svenska supportrar i Royal Arena som färgats helt gul och precis som i många tidigare mästerskap har den "Gula väggen" blivit rejält uppmärksammad.

Men nu när slutspelet tar vid så försvinner den "Gula väggen". 

I hopp om att hemmanationen skulle nå kvartsfinal så har nämligen biljetterna köpts upp av danska supportrar och med en slutsåld arena så finns det heller inte något större hopp för svenska fans att få tag på biljetter. 

 

LÄS MER: Hockey-VM 2018 – tv-tider och kanaler. 

Svenska spelarnas reaktion: "Tråkigt"

Efter dagens lagfoto kom de svenska spelarna att reagera på detta besked.

– Det är som det är. Det blir ju tråkigt om det inte är lika bra tryck som innan, vi kan ju spela ändå men. Danskarna kanske blir sugna på att sälja om det blir hårt tryck på biljetterna, säger Mikael Backlund och får medhåll av Mikael Wikstrand:

– Vi vill ha så mycket svenska fans här som möjligt. Det är klart att biljetterna säljer ut snabbt, sen nu när Danmark åkt ut så kanske de börjar heja på oss.

Viktor Arvidsson har spelat två matcher sedan han kom till VM - och även om han tycker det är synd så har han förståelse för läget med biljetterna:

– Det är som det är. Det är ju VM i Danmark så jag förstår de har köpt biljetter, och det hade nog varit likadant om vi hade spelat i Sverige. 

Nya beskedet - vädjar till danska fansen

Men nu kan festen komma att delvis räddas. När det står klart att Danmark inte spelare vidare i mästerskapet så tror arrangörerna att många supportrar ångrat sig i sitt köp - och i en vädjan via IIHF:s officiella Facebook-konto så riktar man sig till just dessa individer.

"Har ni biljetter ni inte behöver? Då kan det finnas någon som vill köpa den" skriver de i inlägget och Jesper Traunberg förklarar:

– Många danskar köpte biljett i hopp om att Danmark skulle avancera till kvartsfinal. Det finns nog många som också vill gå på matchen ändå, då intresset för Tre Kronor är stort i Danmark. Men det är helt säkert många som gärna vill sälja vidare deras biljetter till svenska fans så vårt Sociala Medier-team har nu lagt ut det där på Facebook.

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i hockey-VM 2018. 

LÄS MER: Connor McDavids råd till Rasmus Dahlin. 

Följ hockey-VM direkt här! 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag