Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre Kronor pressade Ryssland – men föll

Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tre Kronor såg uträknade ut mot Ryssland – men gav liv i matchen i tredje perioden.

Det räckte ändå inte hela vägen och man föll med 4–6 i premiärmatchen i träningsturneringen Carlson Hockey Games.

Sverige tog ledningen genom KHL-forwarden Oscar Lindberg drygt åtta minuter in i den första perioden – men roligare än så blev det aldrig. Kvitteringen kom knappt sex minuter efter och i andra perioden drog Ryssland i väg till 4–2 efter bland annat två mål i numerärt överläge.

När Vladislav Kamenov sedan utökade till 5–2 i tredje perioden genom ett backhandskott mellan benen på Sveriges målvakt Adam Reideborn såg det ut att vara klappat och klart.

Två snabba mål med 32 sekunders mellanrum skulle ge Tre Kronor nytt hopp. Först tryckte Filip Hallander in en retur till 3–5 och sedan prickade Skellefteåspelaren Jonathan Pudas in 4–5.

Sverige fick chansen att kvittera i ett numerärt överläge men lyckades inte skaka fram någon kvalificerad målchans. I stället fastställde ryssarna slutresultatet i tom kasse med 19 sekunder kvar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.