Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre Kronor föll direkt i Garpenlövs debut

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Ett trevande Tre Kronor inledde Karjala Cup mot Tjeckien.
Matchen slutade med 1-3-förlust – och efteråt var det beskviket i det svenska lägret. 

– Det var inte bra någonstans riktigt, vi har mycket att fundera på tills på lördag, säger Patrik Berglund i SVT.

Under torsdagskvällen var det dags för Tre Kronors inledningsmatch i Karjala Tournament – likaså var det Johan Garpenlövs första match som huvudcoach.

Det var Tjeckien som stod för motståndet i matchen som spelades i Leksand på Tegera  arena. Det blev en tung inledning för svenskarna som fick hantera ett högt tryck från de tjeckiska spelarna. I första perioden lyckades man stå emot men efter paus så tryckte Dmitri Jaskin in 1-0-målet för Tjeckien. 

Ett välförtjänt mål tyckte SVT-kommentatorn Chris Härenstam i sändningen. Men Sverige kontrade och efter förarbete av Anton Rödin så kunde Mikael Wikstrand sätta dit kvitteringen. Men det blev inte någon långvarig glädje i det blågula lägret. Jan Kovar stötte nämligen in ytterligare en puck för Tjeckien som återtog kommandot i matchen.

”En tuff match för oss” 

I den avslutande perioden höjde sig Tre Kronor något och chanserna fanns. I slutforceringen spelade man med tom målbur för att försöka nå en kvittering. Men Tjeckien tog vara på den möjligheten och utökade ledningen genom Michal Repik. 

Och det var de tjeckiska fansen som fick segerjubla tillslut när Sverige förlorade med 1-3.

– Vi möter ett bra Tjeckien i dag, de sätter oss under press och är starka på pucken och vi står inte riktig emot i dag tycker jag. Vi är lite bättre mot slutet av tredje perioden, då började vi tävla lite bättre och blev rappare. En tuff match för oss, summerar nya huvudcoachen Johan Garpenlöv i SVT. 

Även Patrik Berglund var beskviken. 

– Det var inte bra någonstans riktigt, vi har mycket att fundera på tills på lördag, säger han.