Foto: Hermann J. Knippertz / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Hermann J. Knippertz / AP TT NYHETSBYRÅN

Tränarprofilen död – blev 70 år gammal

Publicerad

Han ledde Tjeckien till två VM-guld.

Nu har den legendariska hockeytränaren Josef Augusta förlorat kampen mot cancern.

Augusta blev 70 år gammal.

– Han var en av de största legendarerna inom tjeckisk ishockey, säger den förre Brynässpelaren Bedrich Scerban till IIHF:s hemsida.

Josef Augusta var en av de allra största inom tjeckisk hockey.

Under 60- och 70-talet gjorde han sig ett internationellt namn inom sporten och spelade fyra VM och ett OS. I prisskåpet från den aktiva karriären finns bland annat en silvermedalj från OS, fyra silvermedaljer från VM och ett VM-brons, samtliga för Tjeckoslovakien.

Efter att ha vunnit sin åttonde tjeckoslovakiska mästartitel lade han skridskorna på hyllan 1982 – för att sedan satsa vidare som tränare.

Förre SHL-spelaren: "Väldigt tråkigt"

Han var förbundskapten för det tjeckiska hockeylandslaget under ett par säsonger och vann också två VM-guld med landslaget runt millennieskiftet.

Efter flera år av cancerbehandlingar har den legendariska hockeyprofilen nu gått bort i en ålder av 70 år.

– Väldigt tråkiga nyheter. Han var en av de största legendarerna inom tjeckisk ishockey, säger den förre Brynässpelaren Bedrich Scerban till det internationella hockeyförbundets hemsida.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag