Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre Tre Kronor-stjärnan åtalas för grovt rattfylleri

En tidigare Tre Kronor-stjärna åtalas för grovt rattfylleri. Stjärnan körde på E18 med 3,06 promille i blodet. Han har i förhör erkänt brottet.

En tidigare Tre Kronor-stjärna åtalas för grovt rattfylleri. 

Stjärnan körde på E18 med 3,06 promille i blodet. 

Han har i förhör erkänt brottet. 

Det var tidigare i somras som den förre Tre Kronor-stjärnan framförde ett fordon på E18 sen eftermiddag. Flera ögonvittnen beskriver hur bilen, som framförs i ganska låg hastighet, vinglar fram och tillbaka på vägbanan. 

Ett ögonvittne beskriver att bilen vid ett tillfälle kör in i mitträcket med sådan kraft att bilen studsar tillbaka in i vägbanan.

En stund senare stannar bilen och köbildning uppstår. 

Satt och sov på motorvägen

Ett vittne, som hamnade i bilkön, berättar att han går fram till bilen där en man sitter och sover bakom ratten. 

– Han reagerade inte utan såg ut att vara helt borta, säger ögonvittnet i förhör. 

Han berättar vidare att han lyfte på mannen ögonlock, men fick inte kontakt med honom. 

Den okontaktbare mannen i bilen är den förre hockeystjärnan, som gjort många landskamper för Tre Kronor. Polis tillkallades till platsen och enligt dem var den förre stjärnan tydligt berusad. Enligt polisen hade han sluddrigt och osammanhängande tal samt vinglade kraftigt. 

Vid provtagning visade sig att den förre stjärnan hade 3,06 promille alkohol i blodet och åtalas nu för grovt rattfylleri. 

Förre Tre Kronor-stjärnan erkänner i förhör

I ett första förhör, som hålls samma kväll som den före detta stjärnan hittas sovande i sin bil på E18 så nekar han till brott.  Han säger vidare att han inte druckit något under dagen och inte varit inblandad i någon trafikolycka. 

Dagen efter förhörs den förre stjärnan på nytt och erkänner då brott, samt godtar strafföreläggande. 

I förhöret berättar han att han kört en längre sträcka under dagen och vid flera tillfällen stannat till för att dricka ”shots med starksprit” vid sidan av vägen. 

– Jag vet inte hur många gånger jag stannade eller hur mycket jag drack. Men jag kände mig påverkad, säger han i förhör. 

Han berättar att han bland annat mått dåligt på grund av en separation. Han har inget minne av själva olyckan och säger att han är djupt ångerfull. 

– Det här är något jag tar avstånd ifrån, säger han i förhör. 

Förra klubbens ord om stjärnan

SportExpressen har varit i kontakt med den klubb där den före detta Tre Kronor-stjärnan nyligen arbetade.

– Han har varit exemplarisk här. Vi har inte haft några problem, ingenting har hänt hos oss, och han var här helt ideellt.

– Men han är jättesvår att få kontakt med. Vi har inte haft någon kontakt sedan i mitten av sommaren, jag får inte tag på honom.

SportExpressen har sökt den förre detta stjärnan för en kommentar. 

Se senaste avsnittet av Hockeyjuryn

I Hockeyjuryn diskuterar Sanny Lindström och Johan ”Mr Madhawk” Svensson sviniga tacklingar, bottenlagen HV71 och Linköping samt importerade poängkungar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.