Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tidigare HV71-tränaren klar för KHL-klubben

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Den förre detta HV-tränaren Andreas Johansson byter inriktning – blir scout för KHL-laget Avangard Omsk.

– Vi kom överens i går eftermiddag. Skithäftigt, säger Johansson till HockeyNews.se. 

Han har erfarenhet som tränare i SHL, hockeyallsvenskan och juniorhockey. Under den gångna säsongen tog han över Färjestads J20-lag men lämnade efter säsongen. 

Nu blir han i stället chefsscout för den ryska klubben Avangard Omsk.

– Hela världen utanför Ryssland blir mitt huvudområde egentligen. Jag kommer dock vara med och se den inhemska hockeyn, även om mitt huvudområde är resterande delen av Europa och Nordamerika, säger han till Hockeynews.se.

”Har den erfarenheten”

Johansson har även en lång spelkarriär bakom sig, som han tar med sig som erfarenhet in i nya yrket. Han har bland annat spelat i NHL, NLA och var en kort tur i KHL och SKA S:t Petersburg innan han avslutade sin spelarkarriär.

— Jag känner att det här är skitkul och de känner inte att det finns någon som har fler kontakter än mig. Jag har spelat och jag tränat, jag har bott i alla länder. Jag har ju den erfarenheten, så jag tror att det här kommer passa mig väldigt bra. Sedan ska jag inte säga att jag aldrig kommer vara tränare igen, för det vet man aldrig, men just nu känns det som att det här passar mig som handsken, säger han till Hockeynews.se.