Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tar sig Linköping till semi?

Linköpings tränare Roger Melin slår tillbaka mot anklagelserna. "Linköping får mycket skit för att det är en uppstickare inom Hockey-Sverige. Det stör väl de traditionella lagen", säger han inför sjätte kvartsfinalen i Luleå.
I kväll kan Linköping bli klart för sin första SM-semifinal.
Men tränaren Roger Melin är trött på den bild som
målats upp av hans lag - bland annat av kvällens motståndare Luleå.
- Vi framställs som massmördare, säger han till SPORT-Expressen.
Efter skallningar, bentacklingar, överfall och slagsmål har Linköping fått utstå hård kritik från såväl medierna som kvartsfinalmotståndaren Luleå. Kritik som Roger Melin inte tycker är befogad. - Jag vet inte vad det beror på eller var det kommer ifrån. Luleå uppfattas som folkligt och fattigt och vi som en uppstickare som värvar mycket utlänningar för att ta oss till toppen. - Men sanningen är att Luleå har fler utlänningar än vi, säger Melin och fortsätter: - LHC får mycket skit för att det är en uppstickare inom Hockey-Sverige. Det stör väl de traditionella lagen.

Kritik för bråket

Roger Melin fick efter den fjärde kvartsfinalen kritik för att han släppte in sin fjärdekedja med Patric Blomdahl i spetsen när bara nio sekunder återstod. Blomdahl sänkte Robin Lindqvist och ett jätteslagsmål bröt ut. - Varför gnäller ingen på Luleå? De släppte också in sin fjärdekedja. - Det var ju också Luleå som startade slagsmålet - inte vi. - Vi framställs som massmördare medan Luleå är så skenheliga. Men tacklingen från Blomdahl då? Var inte den ful? - Han fick ju inte utvisning för den... Luleåtränaren Jens Hellgren skrattar när han hör vad Melin har sagt: - Han pratar ju mot sig själv. Det var tydligt att han skickade in spelare för att starta slagsmål. Bilden av Linköping stämmer nog lite i alla fall, säger Hellgren.

Samuelsson avstängd igen

I går blev det klart att Martin Samuelsson fick ytterligare en matchs avstängning för slagsmålet med Magnus Isaksson. Ingen Luleåspelare stängdes av. - Det är som det är. Jag lägger mig inte i deras beslut, säger Melin och funderar lite innan han säger. - It takes two to tango. Men Martin var väl lite överhet och det han gjorde var kanske lite onödigt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.