Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen kastas ut från JVM-truppen

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PRYCEK VLADIMIR / TT NYHETSBYRÅN

Den tidigare Malmö-junioren Maxim Cajkovic har skapat stor uppståndelse i den slovakiska JVM-truppen efter ett utbrott i en intern match.

Nu har förbundet tagit beslutet att utesluta 19-åringen från laget.

”Det är en förkastlig kränkning av både sportsliga och mänskliga värderingar”, skriver förbundet i ett uttalande.

Maxim Cajkovic fyttade till Sverige som tonåring för att spela i Malmö Redhawks juniorlag. Han tillbringade totalt två säsonger i Sverige innan han flyttade över till Kanada och juniorligan QMJHL, där han spelat sedan dess.

Nu har den slovakiske talangen dock hamnat i ett rejält blåsväder.

Hockeysverige uppger att Cajovic, enligt slovakiska medier, ska ha tappat fattningen under en intern match med juniorlandslaget och delat ut flera farliga tacklingar. Detta har i sin tur lett till att förbundet nu tagit beslutet att utesluta Cajovic från JVM-truppen.

Maxim Cajkovic: ”Jag ber om ursäkt”

Förbundet motiverar beslutet i ett uttalande:

”I fredagens träningsmatch uppträdde han osportsligt flera gånger vilket resulterade i hårda ingripanden mot de lagkamrater han spelade mot, långt över gränsen av vad som kan anses rimligt. Sådant beteende kan inte tolereras och tränarstaben har därför kommit överens om att Maxim Cajkovic ska uteslutas från truppen.”

Cajkovic själv är ångerfull för sitt agerande.

– Jag ber om ursäkt för vad som hänt. Jag inser att mitt beteende inte var okej och jag accepterar och respekterar de konsekvenser som det nu fått, säger han i ett uttalande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.