Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Sydkorea släppte in 13 raka mål mot USA

Publicerad

Sydkorea lyckades – tack vare en hel del tur – göra 1-0 mot USA. Därefter gick det utför, och USA vann till slut matchen med brutalt överlägsna 13-1.

Hockey-VM har hittills hunnit bjuda på en hel del blandade resultat. 

För Sydkorea har det varit en jobbig inledning på turneringen, med en premiärförlust med 8-1 mot Finland, en total överkörning med 10-0 av Kanada och två ytterligare femmålsförluster mot Lettland och Tyskland.

Det var därför inte särskilt mycket som talade för det sydkoreanska laget när man på fredagskvällen ställdes mot en av turneringens storfavoriter USA.

Patrick Kane gjorde fem poäng

USA var som väntat det klart starkaste av de båda laget. Trots det var det Sydkorea som lyckades göra det första målet – landets tredje mål i turneringen – efter att ett löst skott på ett märkligt vis lyckats leta sig in i det amerikanska målet.

Därefter var det slut på det roliga. USA gick in i den första periodvilan med en ledning på 4-1 – en ledning som sedan bara fortsatte att växa sig större under matchens gång.

Efter 13 raka mål vann USA till slut matchen med 13-1, efter att två av lagets största stjärnor Charles McAvoy och Patrick Kane lyckats göra fem poäng var.

Det var USA:s femte raka vinst i VM.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag