Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sydkorea släppte in 13 raka mål mot USA

Foto: PETR DAVID JOSEK / AP TT NYHETSBYRÅN

Sydkorea lyckades – tack vare en hel del tur – göra 1-0 mot USA. Därefter gick det utför, och USA vann till slut matchen med brutalt överlägsna 13-1.

Hockey-VM har hittills hunnit bjuda på en hel del blandade resultat. 

För Sydkorea har det varit en jobbig inledning på turneringen, med en premiärförlust med 8-1 mot Finland, en total överkörning med 10-0 av Kanada och två ytterligare femmålsförluster mot Lettland och Tyskland.

Det var därför inte särskilt mycket som talade för det sydkoreanska laget när man på fredagskvällen ställdes mot en av turneringens storfavoriter USA.

Patrick Kane gjorde fem poäng

USA var som väntat det klart starkaste av de båda laget. Trots det var det Sydkorea som lyckades göra det första målet – landets tredje mål i turneringen – efter att ett löst skott på ett märkligt vis lyckats leta sig in i det amerikanska målet.

Därefter var det slut på det roliga. USA gick in i den första periodvilan med en ledning på 4-1 – en ledning som sedan bara fortsatte att växa sig större under matchens gång.

Efter 13 raka mål vann USA till slut matchen med 13-1, efter att två av lagets största stjärnor Charles McAvoy och Patrick Kane lyckats göra fem poäng var.

Det var USA:s femte raka vinst i VM.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!