Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT om intervjun: ”Ett känsligt läge”

Stämningen var frostig när Rikard Grönborg besökte SVT:s studio efter förlusten mot Ryssland.Foto: SVT.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Max Bursell.Foto: JOHAN JEPPSSON

BRATISLAVA. Efterspelet till Tre Kronors förlust mot Ryssland blev extremt frostigt i SVT:s studio.

Nu stöttas programledaren Marie Lehmann av SVT:s ledning.

– Marie gör det hon ska göra. Det är fullt relevanta frågor, säger Max Bursell, projektchef på SVT Sport. 

Det var några minuter efter Rysslands överkörning av Tre Kronor som Rikard Grönborg - som vanligt - tog plats i SVT:s VM-studio.

Men den här gången blev inget som vanligt.

Grönborg blev i stället märkbart irriterad över de kritiska frågorna från programledaren Marie Lehmann.  

Inte minst när Lehmann menade att Tre Kronor ”börjat sprida puckar” och undrade vad landslagsledningen försökt göra från båset?

– Jag vet inte vad man ska göra. Vad menar du? De gjorde grejer som vi inte hade kommit överens om. Vi manade på så mycket som vi bara kunde. Jag vet inte vad du menar?, svarade Grönborg.

”Jag vill inte recensera Rikard Grönborg”

När SportExpressen sent på tisdagskvällen pratar med SVT Sports projektchef Max Bursell så hyllar han Marie Lehmanns insats.

– Jag tycker att Marie Lehmann gör sitt jobb och ställer fullt relevanta frågor till Sveriges förbundskapten efter en match i hockey-VM. Hon gör det hon är där för att göra, säger Max Bursell.

Vad tycker du om Rikard Grönborgs agerande?

– Jag vill inte sitta och recensera hur folk svarar på de frågor vi ställer. Vi fokuserar på att våra medarbetare gör ett bra jobb - som i det här fallet med relevanta frågor.

Att det blev så frostig stämning - tror du att det kan påverka den fortsatta relationen mellan SVT och Tre Kronor under VM?…

– Nej, det tror jag inte. Man ska komma ihåg att det här var ganska kort efter en klar och tydlig förlust, så det är klart att det kan ha varit ett känsligt läge.

– Jag tror faktiskt inte det är något som kommer att få några konsekvenser.

”Rönnberg är inte där för att ställa frågor”

Ni kommer inte att ta kontakt med Tre Kronor efter det här?

– Nej, det finns inga såna planer.

 

LÄS MER: Efter storförlusten: ”Hoppas Finland får sota för det här” 

 

Er expert Roger Rönnberg har fått en hel del kritik i sociala medier för att hans agerande under intervjun - att han inte ifrågasatte Grönborg. Har du någon kommentar till det?

– Rogers uppgift som expert är inte i första hand att ställa frågor - utan att svara på frågor. Den där intervjun var ju i första hand mellan Marie och Rikard. 

Max Bursell fortsätter:

– Och Marie är en otroligt kompetent och duktig programledare - och behöver inte backas upp av någon i det läget. Hon klarar sig utmärkt. 

 

LÄS MER: Här surnar Grönborg till mot Lehmann i SVT:s studio 

LÄS MER: Tre Kronor-chefen: ”Vårt samarbete påverkas ej” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.