Sviken av Luleå – men stannar kvar: "Panik"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sara Sundqvist blir kvar i Luleå efter klubbens helomvändning.
Foto: Luleå Hockey
Foto: Twitter

Målvakten Sara Sundqvist beslutade sig för att lämna Luleå efter att klubben inte hållit sitt löfte om att hjälpa henne med jobb och bostad.

Men nu står det klart att Sundqvist trots det blir kvar.

– När Luleå fick nys om det så bestämde de sig för att börja betala min hyra och mat. De fick lite panik och gjorde en snabb lösning, säger hon till Allehanda.

I vintras kom beskedet att Luleå Hockey tar över Munksund/Skuthams riksserielag. Detta på grund av att MSSK inte hade råd att fortsätta sin satsning.

Målvakten Sara Sundqvist, som spelat i klubben i fem säsonger, valde att fortsätta sin satsning i Luleå efter att klubben lovat henne hjälp med att skaffa jobb.

"Har tagit beslutet att åka hem"

Men efter att löftet inte infriats bestämde hon si för att lämna Luleå.

– Jag har tagit beslutet att åka hem under måndagen. Jag har inte råd att bo kvar. Jag blev lovad lägenhet och jobb för ett halvår sedan. Innan jag flyttade upp sa de att det ordnas när jag kommer upp, då var ingenting klart, säger Sundqvist till Norrbottens-Kurirens pappersupplaga.

"Har gått runt med en klump i magen"

Patrik Ridderström är den som har hade ansvaret inom Luleå Hockey dam. Han säger till tidningen att han har stor skuld i det som inträffat, och att de har haft en dialog för att försöka lösa problemet.

Men målvakten själv menar att hon inte har fått det stöd hon önskat.

– Patrik har inte haft någon kontakt med mig och jag har pratat med honom flera gånger och han har sagt att han ska höra av sig. Men som jag känner har han inte brytt sig, säger hon.

– Jag har gått runt med en klump i magen och känt mig stressad över pengar för jag vill inte hamna på gatan.

"De fick lite panik"

Men nu har historien tagit en vändning.

Sundqvist blir kvar i klubben - efter att hon talat om för tränaren Fredrik Glader att hon blivit intervjuad om situationen.

– När Luleå fick nys om det där så bestämde de sig för att börja betala min hyra och mat. De fick lite panik och gjorde en snabb lösning, säger hon till Allehanda.

– Jag stannar kvar, tills vidare i alla fall. Det känns jätteskönt. Jag sa till min tränare efter intervjun att jag hade bestämt mig för att flytta hem. Timmarna efteråt hände inget, men på flygplatsen, innan vi skulle lyfta fick jag veta att de löst det. De hade ringt ordförande Anders Olofsson som ringt någon och sedan var det löst. Sedan när vi landade låg artikeln ute och det var olyckligt, för då var allt fixat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.