Foto: Simon Hastegård
 Foto: Simon Hastegård

Sverige är nu klart för final i ungdoms–OS

Publicerad

De svenska hockeytjejerna utklassade Slovakien i dagens semifinal i Ungdoms-OS. Nu väntar Tjeckien i finalen på söndag.

Sveriges bästa hockeytjejer under 16 år är och spelar Ungdoms-OS i Norge. Och de gör det bra. I dagens semifinal mot Slovakien dödade de spänningen väldigt snabbt. Det stod 4-0 till svenskorna redan efter nio minuter.

Efter det kunde svenskorna slå av lite på takten, och slutresultatet skrevs till 5-0. Josefine Bouveng gjorde två av målen medan Sofie Lundin, Maja Nyhlén Persson och Linnea Sjölund noterades i målprotokollet en gång var.

Redan slagit finalmotståndarna

Finalen i Lillehammer spelas på söndag klockan elva på förmiddagen. Sveriges motståndare där är Tjeckien som slog Schweiz med 2-1 efter straffar i den andra semifinalen.

Sverige och Tjeckien har redan mött varandra i turneringen en gång tidigare. Då slutade det med seger för Sverige med 2-0.

Har kommit i gång efter hand

Sverige inledde turnering svagt och förlorade sin första match mot Schweiz efter straffar. Efter det har de bara blivit bättre och bättre. De följde upp förlusten med att slå Slovakien efter straffar. Efter tog de sin första seger under ordinarie matchtid när de kommande finalmotståndarna Tjeckien besegrades med 2-0. I sista gruppspelsmatch behövde de sen inte förta sig när de krossade hemmanationen Norge med 5-0.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag