Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sverige är nu klart för final i ungdoms–OS

Foto: Simon Hastegård

De svenska hockeytjejerna utklassade Slovakien i dagens semifinal i Ungdoms-OS. Nu väntar Tjeckien i finalen på söndag.

Sveriges bästa hockeytjejer under 16 år är och spelar Ungdoms-OS i Norge. Och de gör det bra. I dagens semifinal mot Slovakien dödade de spänningen väldigt snabbt. Det stod 4-0 till svenskorna redan efter nio minuter.

Efter det kunde svenskorna slå av lite på takten, och slutresultatet skrevs till 5-0. Josefine Bouveng gjorde två av målen medan Sofie Lundin, Maja Nyhlén Persson och Linnea Sjölund noterades i målprotokollet en gång var.

Redan slagit finalmotståndarna

Finalen i Lillehammer spelas på söndag klockan elva på förmiddagen. Sveriges motståndare där är Tjeckien som slog Schweiz med 2-1 efter straffar i den andra semifinalen.

Sverige och Tjeckien har redan mött varandra i turneringen en gång tidigare. Då slutade det med seger för Sverige med 2-0.

Har kommit i gång efter hand

Sverige inledde turnering svagt och förlorade sin första match mot Schweiz efter straffar. Efter det har de bara blivit bättre och bättre. De följde upp förlusten med att slå Slovakien efter straffar. Efter tog de sin första seger under ordinarie matchtid när de kommande finalmotståndarna Tjeckien besegrades med 2-0. I sista gruppspelsmatch behövde de sen inte förta sig när de krossade hemmanationen Norge med 5-0.