Sverige är klart för semifinal i U18-VM

Publicerad

Sverige är klart för semifinal i U18-VM.

Svenskorna vände ett 2-1-underläge till seger 3-2 i den tredje perioden där Celine Tedenby blev stor hjälte med sitt avgörande mål.

Nu väntar USA i semifinalen.

Just nu pågår U18-VM i ishockey i Kanada. Sverige vann sin grupp före Finland, Schweiz och Frankrike och avancerade till kvartsfinal. Där väntade Tjeckien som inte tog en enda poäng i sitt gruppspel.

Men det blev en tuff match för Sverige - trots att det började bra. Efter en mållös förstaperiod tog Sverige ledningen genom Celine Tedenby efter en halvtimmes spel.

Det målet satte fart på Tjeckien som både kvitterade och tog ledningen fem minuter senare.

I den tredje perioden var det Sveriges tur att ta tag i taktpinnen igen. Emma Murén kvitterade först och när Tjeckien drog på sig två raka utvisningar så visade Sverige styrka.

Tedenby satte avgörande 3-2 mend drygt tio minuter kvar av matchen. Nu väntar semifinal mot USA för U18-laget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag