Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenske spelaren död – blev 23 år gammal

Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Hockeyklubben Piteå HC är i sorg.

Under måndagskvällens samlade klubben sina spelare för att meddela att spelaren David Selberg har dött, endast 23 år gammal.

– De tog emot det med stor sorg och förtvivlan, säger sportchefen Jonatan Glader.

Under måndagskvällen samlades spelarna i hockeyettaklubben Piteå HC.

Anledningen var det sorgliga beskedet att en av klubbens spelare, David Selberg, hastigt avlidit under helgen. Endast 23 år gammal.

"I samråd med familjen är det med stor sorg och smärta vi måste meddela att vår käre vän och lagkamrat David Selberg alldeles för tidigt och så hastigt lämnat oss", skriver Piteå HC i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

"Vi kommer att minnas David som en otroligt varm och spontan glädjespridare som kunde hitta på fantastiska saker både på och utanför isen. David, vi saknar dig så".

Sportchefen: "David var omtyckt av alla”

David Selberg, med SHL-meriter från Luleå (tre matcher), var en av Piteås mest framstående spelare under de senaste säsongerna. I våras nådde norrbottningarna kvalserien till Hockeyallsvenskan och Selberg stod för 15 poäng på 38 grundseriematcher.

När SportExpressen når klubbens sportchef Jonatan Glader har han precis haft en samling med spelarna i laget, både gamla och nya.

– Det var oerhört tungt, så klart. David var en väldigt omtyckt kille i laget, omtyckt av alla, och spelarna tog emot det med stor sorg och förtvivlan, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!